Alumnes de Sant Cugat coneixen de primera mà la duresa de la migració


  • Comparteix:

El sacerdot mexicà i defensor dels drets dels migrants, el pare Pedro Pantoja, ha exposat en una visita a l'escola Collserola els abusos i els segrestos que pateixen els migrants llatinoamericans en trànsit cap als Estats Units. Pantoja ha apuntat que Mèxic viu en aquests moments la pitjor crisi humanitària de la seva història. La seva xerrada forma part del projecte 'Ciutats Defensores dels Drets Humans'

La Casa del Migrant, de la qual Pantoja és membre, ha acollit el 2014 més de 500 nens de diversos països de Llatinoàmerica per evitar que el govern mexicà els empresoni, ja que es troben en situació irregular, o que caiguin a mans d'organitzacions criminals, com el càrtel de Los Zetas, la més violenta que opera al país centre-americà.

El pare Pantoja ha destacat que la xarxa de crim organitzat de Mèxic ha trobat una mercaderia en els migrants per negociar amb les famílies dels segrestats.

Pare Pedro Pantoja

El crim organitzat i els càrtels s'estenen per tot Mèxic i han trobat en la població migrant una mercaderia amb la qual negociar.


Durant el col·loqui, el sacerdot ha utilitzat exemples concrets dels nens que acullen a la Casa del Migrant per explicar als alumnes santcugatencs la vulneració dels drets humans que viuen aquestes persones durant el viatge.

Les vivències del pare Pantoja han servit perquè els estudiants coneguessin de primera mà els problemes i els abusos que viuen alguns infants que migren, sols o en família, del seu país d'origen per buscar un futur més pròsper.

Alumnes del centre

És molt injust que durant la migració els arrestin i els empresonin. / Hi ha molts nens que han perdut els pares i que fins i tot han mort. M'agradaria poder-los ajudar. / M'ha sobtat que els nens hagin d'anar amb un tren on els poden segrestar o assassinar. M'ha agradat molt que hi hagi gent disposada a ajudar-los.


La xerrada forma part del projecte 'Ciutats Defensores dels Drets Humans', una iniciativa amb l'objectiu de donar a conèixer la feina dels activistes per la pau i conscienciar als ciutadans sobre la necessitat d'integrar la defensa de la pau.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.