L'Assemblea de la Bici neix per estendre l'ús d'aquest vehicle a tota la ciutat


  • Comparteix:

Moment de la roda de premsa

Moment de la roda de premsa

50 persones, botigues i entitats, com el grup d'ecologia del Club Muntanyenc (CMSC) i la Unió Ciclista, formen l'Assemblea de la Bici (AB), una nova plataforma que vol millorar i estendre l'ús d'aquest vehicle a tota la ciutat. L'objectiu principal és crear la Taula de la Bicicleta de Sant Cugat perquè els usuaris traslladin inquietuds a l'Ajuntament i col·laborin junts en el disseny de la mobilitat. El repte és que l'ús del vehicle sigui del 5% al 2020.

La plataforma s'ha donat a conèixer aquest dimecres al costat de la rotonda del Sant Cugat Hotel per visibilitzar 'els nyaps' que la ciutat té amb relació a la mobilitat sobre dues rodes. El col·lectiu ha explicat que els usuaris del carril bici no saben com continuar el trajecte quan arriben a les rotondes, una de les problemàtiques que l'Assemblea de la Bici ha recollit en el Mapa d'Inventari de la Bicicleta i que va traslladar al setembre a l'Ajuntament. En aquesta reunió, l'AB va exposar 11 línies d'actuació, entre elles més compromís institucional, difusió de l'ús quotidià de la bici i promoure el seu ús a les escoles.

És un camí de col·laboració que la plataforma vol endegar amb la creació de la Taula de la Bicicleta de Sant Cugat, com a espai d'interlocució amb l'Ajuntament, explica el promotor Jordi Castelló, de VAIC.

Jordi Castelló

És un espai d'interlocució estable. Tenim una estratègia i l'objectiu és ambiciós. Volem una ciutat millor.


L'assemblea demana al consistori destinar el 10% del pressupost de mobilitat i via pública a estendre el desplaçament en bicicleta a tot el municipi, incloent les zones vianantitzades. Castelló i Ernest Vidal asseguren que la convivència vianant-bicicleta és possible amb una bona regulació de l'espai públic.

Castelló / Vidal

De forma general la bicicleta ha de poder circular per les zones de vianants. / Volem avançar-nos i tenir propostes en aquest sentit.


L'objectiu final és que la mobilitat amb bicicleta sigui del 5% a Sant Cugat al 2020 i separar-se de l'1',8% que l'AB assegura hi ha actualment. El col·lectiu considera que cal un cop d'efecte a la ciutat, sobretot quan el municipi té aprovat un Pla de Mobilitat Urbana (PMU) des de fa un any i mig.

L'Assemblea de la Bicicleta aprofitarà la pedalada popular de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura de la setmana vinent per donar-se a conèixer entre la ciutadania, a qui convida a formar part de la iniciativa.

Actualment hi ha 36 quilòmetres de carril bici a la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.