Dr.Gascón: 'El gran negoci del segle XXI serà com viure més anys i millor'


  • Comparteix:

El doctor en Ciències Econòmiques Llorenç Gascón afirma que el gran negoci del segle XXI serà el que aconsegueixi que la societat visqui més anys amb una millor qualitat de vida. Ho ha explicat aquest dijous al SC Trade Center en la inauguració del nou curs de l'Aula d'Extensió Universitària (AEU), on ha ofert una conferència sobre longevitat i sostenibilitat. La xerrada ha girat al voltant del cas de la rata UT 2598, un exemplar d'estudi que, gràcies a la rapamicida, ha viscut quatre anys. És una xifra que traslladada als éssers humans suposaria 142 anys de mitjana d'esperança de vida.

ESCOLTA-HO

Algunes de les frases més destacades de l'entrevista:

'No val la pena viure molts anys sense viure'ls bé. L'important és viure'ls bé'.

'Es considera que el gran negoci del segle XXI serà el que es podrà facturar sobre com viure més anys i viure'ls millor'.

'La rapamicina ha fet que la rata UT 2598 visqui quatre anys i quatre mesos. Això, extrapolat a l'ésser humà, vol dir que l'ésser humà podrà viure una mitja de 142 anys'.

'El més important quan es parla de longevitat és la sostenibilitat'.

'L'any 1900 l'esperança de vida a l'Estat espanyol era de 35 anys. Al Prat del Llobregat la gent encara moria de malària. Al llarg del segle passat hem vist un salt de 35 anys a 75 anys d'esperança de vida'.

'El governs no estan preparats per gestionar el salt d'una societat de tres generacions a una de cinc generacions, fins als rénets'.

'El gran problema és la sostenibilitat de l'estat del benestar'.

'Sembla que amb la rapamicina malalties com l'Alzheimer quasi desapareixen'.

'Els productes financers s'hauran de crear per poder mantenir una societat basada en cinc generacions i no en tres com és el cas d'ara'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.