El 22,5% dels santcugatencs té dificultats per arribar a finals de mes


  • Comparteix:

L'Observatori Sociològic ha consultat un miler de santcugatencs

L'Observatori Sociològic ha consultat un miler de santcugatencs

El 22,5% dels santcugatencs afirma que la seva llar té dificultats per arribar a finals de mes, segons l'onada de juliol de l'Observatori Sociològic de la ciutat. Aquest percentatge s'ha reduït sis punts des del juliol de l'any passat. L'estudi constata que el 90% dels residents està bastant o molt satisfet de viure al municipi.

Exclusió social
El 17,3% dels santcugatencs assegura tenir problemes per pagar el lloguer o la hipoteca de l'habitatge. Des del juny de 2012, aquest percentatge ha augmentat gairebé cinc punts.

Un 16,9% té dificultats per pagar les despeses bàsiques de la llar (llum, aigua, gas i comunitat). És una xifra que es manté estable des de 2013, tot i una lleugera disminució respecte el 2014.

El 62% diu que pot generar estalvi a finals de mes. És una xifra que ha augmentat 11 punts respecte el juliol de 2014. En canvi, un 33% admet que no pot estalviar quan acaba el mes.

El 86% de la població pot mantenir una temperatura càlida o fresca durant l'any. Un 12,5% afirma el contrari.

Context econòmic
Segons l'observatori, un 23,8% dels santcugatencs ha perdut o coneix algú que ha perdut la feina en els darrers sis mesos. Un percentatge una mica més elevat, el 25,2%, ha trobat o coneix algú que ha trobat ocupació en el darrer mig any.

Principals problemes de Sant Cugat
'Impostos i preus cars' (11,1%), 'mobilitat, senyalització i trànsit' (9,5%), 'treball' (7,8%) i 'manca d'aparcament' (7,1%) són les problemàtiques més citades per la població enquestada. També sobresurt un 10,6% dels enquestats que respon que el municipi no té cap problema.

Satisfacció de viure a la ciutat
Un 50,44% dels enquestats diu estar bastant satisfets de residir a Sant Cugat i un 40,91% diu que n'està molt satisfet. En paral·lel, el 44% diu tenir bastant sentiment de pertinença a la localitat i un 37%, molt sentiment.

Notes a l'equip de govern i a l'alcaldessa
L'alcaldessa obté un 6,9 sobre 10 en la valoració dels enquestats i el govern municipal, un 6,5. Són dades gairebé similars a les del gener. En aquesta edició de l'observatori, no hi ha valoració de l'oposició.

Principals problemes de Catalunya
Segons un 43,2% dels santcugatencs, 'el treball, l'atur i els salaris' són el principal problema del país, seguit per 'la política, els polítics i la corrupció' (26,8%). L'economia i el finançament (18,1%), la independència (13,2%) i la relació Catalunya-Espanya (10,5%) també apareixen entre les respostes més citades per la ciutadania.

L'observatori s'ha elaborat amb 1.000 entrevistes telefòniques a santcugatencs de 17 anys o més. El treball de camp es va fer entre el 30 de juny i el 13 de juliol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.