La nova Plataforma 'Dret a escollir: Llibertat d'Ensenyament' podria establir una delegació a Sant Cugat


  • Comparteix:

La Plataforma pretén reivindicar el dret de les famílies a triar l’escola que desitgen per als seus fills.

La Plataforma pretén reivindicar el dret de les famílies a triar l’escola que desitgen per als seus fills.

Sant Cugat podria acollir, en un futur, una delegació de la recentment creada plataforma 'Dret a Escollir: Llibertat d'Ensenyament'. Així ho han anunciat des d'aquest col·lectiu nascut amb l'objectiu de reclamar el dret dels pares a escollir lliurement el centre d'ensenyament per als seus fills i de reivindicar una actitud menys 'intervencionsita' del govern català i un pacte social per l'educació que inclogui tots els sectors implicats.

Després de rebre trucades de diversos pares i mares preocupats per algunes propostes de la conselleria d'Ensenyament, l'Associació de Famílies Nombroses de Catalunya, la Fanoc, ha decidit reunir els afectats en aquesta plataforma, que a data d'avui compta amb més de 24.000 persones adherides i prop de 100 entitats.

La plataforma denuncia la pràctica de distribució dels alumnes immigrants, que consideren 'discriminatòria', o que el govern català té una actitud cada cop més 'intervencionista' que atempta, diuen, contra la llibertat d'elecció d'un centre d'ensenyament per part dels pares. Escoltem Raúl Sànchez, director executiu de la Fanoc i portaveu de la Plataforma.

Raúl Sànchez

Volem llibertat per escollir si volem escola mixta o no, religiosa o no etc. Ha de ser l'administració qui estigui al servei de les famílies i no a l'inversa.


Aquestes preocupacions arriben també a algunes famílies de la nostra ciutat, que es mostren preocupades per la possibilitat que puguin retallar-se els concerts educatius a les escoles que segreguen alumnes per raó de sexe, o que no estan d'acord amb que cada escola de primària tingui adscrit dos instituts i no hi hagi una opció real de triar per part dels pares.

Precisament, la nostra ciutat podria acollir un futur una delegació d'aquesta plataforma, ja que segons Sànchez, ara la voluntat és fer una campanya d'adhesions que implicarà establir delegacions en diversos municipis.

Raúl Sànchez

Pensem que hi ha una demanda social i volem crear delegacions amb pares que ho promoguin, i Sant Cugat és un dels llocs on volem fer una presentació pública.


De moment, la recentment creada plataforma ja s'ha reunit amb el Síndic de Greuges de Catalunya i ha demanat una entrevista amb la consellera d'Ensenyament i els representants de totes les forces polítiques per fer-los arribar personalment la seva declaració de principis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.