El CASC engega una nova campanya d'objecció fiscal coincidint amb la campanya de la renda


  • Comparteix:

Es pretén que els diners es dediquin a ONG.

Es pretén que els diners es dediquin a ONG.

El Col.lectiu Antimilitarista de Sant Cugat engega per cinquè any la campanya informativa sobre l'objecció fiscal en la declaració de la renda. Amb aquest acte de desobediència civil, l'entitat pretén que els ciutadans desviïn els impostos destinats a despesa militar al finançament d'ONG d'Israel i Palestina.

Coincidint amb el període per fer la declaració de la renda, el CASC arrenca de nou la campanya per informar als santcugatencs que poden negar-se a pagar els impostos que l'Estat destina a despesa militar. Enguany, segons dades del col.lectiu, el govern destinarà 42 milions d'euros diaris per mantenir l'estructura militar espanyola.

La campanya d'objecció fiscal d'enguany proposa que els impostos que es deixin d'abonar a l'hora de fer la declaració es destinin al finançament dels projectes solidaris d'organizacions pacifistes d'Israel i Palestina. José Fernando Mota, del CASC, espera que els ciutadans perdin la por a rebre represàlies per fer aquest acte de desobediència civil:

José F. Mota

Es tracta d'un tema difícil perquè la gent té por d'enfrontar-se a l'Estat per qüestió de diners


Mota confia que la resposta ciutadana en aquesta campanya d'objecció sigui encara millor que la de l'any passat. El membre del CASC ha dit que les mobilitzacions contra la guerra van empènyer la gent a sumar-se a aquest acte de desobediència civil:

José F. Mota

Arrel de les mobilitzacions de la guerra, hi hagut més gent interessada


El CASC farà, properament, un acte públic per informar sobre tots els detalls de l'objecció fiscal. A banda d'això, el col.lectiu tindrà un punt d'informació al Casal Popular La Guitza fins que s'acabi el termini per presentar la declaració de la renda. Aquest servei estarà en funcionament els dimarts de 8 a 9 del vespre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.