L'ANC treu una guia documental sobre els judicis sumaríssims entre 1939 i 1980


  • Comparteix:

L'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) publica una guia documental sobre els judicis militars sumaríssims al país entre 1939 i 1980. La publicació, que inclou prop de 82.000 processos, és el resultat de 10 anys de feina sobre una de les sèries documentals més importants per conèixer l'abast de la repressió a Catalunya.

La guia es publica amb motiu de la commemoració del Dia nacional en memòria de les víctimes de la Guerra Civil i les vícti­mes de la repressió de la dictadura franquista i del 75è ani­versari de l’afusellament del president Lluís Companys.

Entre els anys 2003 i 2013, el Tribunal Militar Terri­torial Tercer de Barcelona, el Memo­rial Democràtic i l’Arxiu Nacional de Catalunya han col·laborat en el tracta­ment arxivís­tic dels processos sumaríssims instruïts. La intervenció arxivística ha permès garantir la conservació dels originals i fer el catàleg de les persones processades.

Les actuacions de repressió que tracta l'obra van afectar prop de 78.000 perso­nes de les quals unes 3.300 van ser executades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.