Sant Cugat estrena el Living Lab de Volpelleres amb els ulls posats a Europa


  • Comparteix:

L'Ajuntament vol internacionalitzar el Living Lab de la biblioteca Miquel Batllori perquè suposa 'una nova manera d'entendre i acostar-se a la cultura'. L'equipament ha acollit aquest divendres l'estrena de la programació del laboratori que, durant el darrer trimestre de l'any, oferirà tallers d'impressió 3D, seminaris i experiments científics als veïns de Sant Cugat. La iniciativa, que forma part de la Xarxa Europea de living labs, és la primera del continent que s'ubica a les instal·lacions d'una biblioteca i es deu a una iniciativa popular nascuda dels veïns del barri.

Experiments científics amb la interacció d'humans i ordinadors, impressions 3D, desenvolupament de capacitats creatives amb robòtica i tallers sobre col·leccions digitals i aplicacions educatives per tauletes digitals. Aquestes són algunes de les activitats que es podran dur a terme al Living Lab durant l'octubre, novembre i desembre d'enguany.

L'equipament és el primer d'Europa que s'ubica en una biblioteca, fet que el converteix en únic i que converteix Sant Cugat en un centre de referència internacional.

La tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, afirma que la voluntat del consistori és convertir aquesta experiència en un exemple a àmbit nacional, europeu i mundial.

Carmela Fortuny

La nostra voluntat és, conjuntament amb tots els partners que hem col·laborat, presentar-nos a projectes i fer que aquesta experiència pugui ser un exemple a àmbitl nacional, però també europeu i mundial.


La idea del Living Lab va néixer el 2011 gràcies a alguns veïns del barri de Volpelleres i quatre anys després ja és una realitat gràcies al treball conjunt dels ciutadans, l'Ajuntament, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el Centre de Visió per Computador (CVC), altres centres de recerca i la Diputació de Barcelona.

El president de l'Associació de Veïns del Barri de Volpelleres (AVBV), Alberto Valcarce, explica que ara que el Living Lab és una realitat, els veïns segueixen jugant un paper actiu en el projecte liderant els grups de treball del laboratori.

Alberto Valcarce

Avui acaba aquesta primera fase, amb l'inici d'activitats. Ara els veïns també tenen un paper important, que és la de formar grups de treball i mirar com tirar endavant les activitats.


Més d'una cinquantena de santcugatencs s'han acostat aquest divendres a les instal·lacions del Living Lab de Volpelleres per conèixer les activitats que proposa aquest espai que busca possibilitar la participació responsable dels ciutadans en iniciatives d'innovació amb un impacte socioeconòmic real.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.