Un estudi evidencia l'estigmatització de les malalties mentals als mitjans


  • Comparteix:

Obertament coorganitza la trobada

Obertament coorganitza la trobada

L'Observatori de Mitjans i Salut Mental, nascut a través d'un conveni entre l'entitat de lluita contra l'estigma en salut mental Obertament i el Grup de Periodistes Ramon Barnils, estudiarà el tractament que fan els mitjans de les patologies mentals. Així, l'observatori crític Media.cat , vol assolir l'equiparament de la concepció de les malalties mentals al de les físiques. Els estudis previs de l'observatori apunten que la salut mental apareix als diaris espanyols vinculada a esdeveniments violents en gairebé la meitat de les ocasions.

L'observatori es presentarà dimarts que ve al Museu Martítim de Barcelona a les set de la tarda sota el títol 'Trencant estigmes: el paper dels mitjans'. L'entrada per a la trobada és lliure, però cal confirmar assistència enviant un correu electrònic a info@grupbarnils.cat.

La trobada començarà amb una taula rodona de periodistes, on hi participaran l'activista d'Alerta Estigma David Garcia, la coordinadora de l'Observatori, Matilde Gordero, el cap de societat del diari 'Ara', Albert Solé i el periodista, fundador de Crític, professor de la UAB i membre del Grup Barnils Joan Vila.

A les vuit, la trobada continuarà amb la presentació de l'Anuari Alerta Estigma 2014, que ofereix dades sobre els motius pels quals la ciutadania catalana ha enviat alertes a la bústia d'Obertament, tant per alertar de pràctiques 'estigmatitzants' com per premiar les bones praxis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.