El Rotary Club Sant Cugat vacunarà 2.800 persones més contra la poliomielitis


  • Comparteix:

El Rotary Club ha aconseguit 2.800 vacunes contra la poliomielitis en un acte benèfic aquest dilluns al vestíbul del Teatre Auditori, on l'import de cada copa de cava, cinc euros, s'ha destinat a la lluita per fer desaparèixer aquesta malaltia. La trobada, en el dia mundial de la malaltia, ha tingut com a protagonista l'artista santcugatenc Lluís Ribas, que va tenir aquesta malaltia i ara pateix la postpòlio. Per conscienciar la ciutadania, Ribas ha presentat l'obra 'Autorretrat d'una malaltia', una obra inèdita que només s'ha pogut veure aquest dilluns i on es presenta a si mateix despullat per mostrar els estralls d'aquesta patologia.

El Rotary Club, a través del programa 'Pòlio Plus', engegat fa 30 anys, s'ha dedicat a treballar per l'eradicació d'aquesta malaltia i té com a objectiu assolir aquesta fita l'any 2018. Tot i així, el president del Rotary Club Sant Cugat, Ramon Vilaseca, creu que encara queda molta feina per endavant.

Ramon Vilaseca

Tenim com a objectiu, des de fa 30 anys, eradicar aquesta malaltia. Esperem que es faci l'any 2018, però sempre cal estar atent.


Lluís Ribas s'ha despullat, literalment, per la poliomielitis. L'artista santcugatenc ha presentat un autorretrat amb el qual vol conscienciar la gent sobre el mal que fa aquesta malaltia. De fet, diu que no està 'disposat' a què cap nen passi pel que ell va passar.

Lluís Ribas

L'obra exposa la meva malaltia per conscienciar la gent. No estic disposat que cap altre nen passi el que he passat.


Durant la trobada, l'artista ha anunciat que l'escriptora santcugatenca Marta Pessarrodona escriurà un llibre sobre ell i la lluita que manté contra la pòlio. L'obra es publicarà, segons l'autora, d'aquí a un any.

A la trobada, tres metges han explicat, en ponències de cinc minuts, els avenços de la ciència en la lluita contra la pòlio i han advertit sobre els efectes que té sobre les persones que la pateixen. L'acte, amb uns 300 assistents, ha tingut la presència de les tinentes d'alcalde Susanna Pellicer i Carmela Fortuny i les regidores Mayte Pérez i Esther Salat.

El Rotary i la pòlio
Des que el Rotary Club es va marcar eradicar la pòlio, ara fa 30 anys, ja ha vacunat 2.500 milions d'infants arreu del món i ha invertit més de 1.200 milions de dòlars. Segons aquesta entitat, amb 50 cèntims d'euro n'hi ha prou per protegir un nen d'aquesta malaltia durant tota la vida.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.