Escorcoll policial a la casa de Pere Pujol, imputat per blanqueig de capital


  • Comparteix:

El jutge de l'Audiència Nacional espanyola José de la Mata ha imputat per blanqueig de capital Josep i Pere Pujol, fills de l'expresident Jordi Pujol. Una dotzena d'agents de la Policia Nacional espanyola ha escorcollat durant vuit hores la casa de Pere Pujol a Sant Cugat en una operació que investiga els presumptes negocis irregulars del germà gran, Jordi Pujol Ferrussola. L'actuació ha desplegat 200 agents en 15 registres a Catalunya i Madrid a punts com domicilis i seus d'empreses vinculades a la família.

El registre ha començat a dos quarts de vuit del matí, s'ha repartit per les tres plantes de la casa i ha començat pel despatx de Pere Pujol, segons l'ACN. El registre s'ha dut a terme de manera minuciosa, planta a planta, en presència del mateix Pere Pujol, i s'ha centrat en el tercer pis de la casa, on el fill de l'expresident de la Generalitat té el seu despatx.

L'operació, executada per la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF), es basa en indicis que provarien que els set fills de l'expresident de la Generalitat van moure, presumptament, fons de procedència il·lícita. Segons fonts policials, l'operació no ha d'implicar cap detenció. Pere i Josep Pujol, imputats aquest dimarts, estan citats a declarar el 13 de novembre.

L'actuació arrenca després que la Policia Nacional espanyola hagi rebut la comissió rogatòria procedent d'Andorra, una documentació que hauria aportat informació sobre els moviments de diners de la família Pujol. L'operatiu es basaria en la declaració de l'exparella de Jordi Pujol fill, Victòria Álvarez, que va detallar els moviments amb diners entre Barcelona, Andorra i Madrid.

Paral·lelament el també jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz investiga Pere, Josep i Jordi Pujol Ferrusola per possibles delictes de tràfic d'influències i falsedat en el cas que segueix contra el fill petit de l'expresident, Oleguer Pujol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.