Protecció Civil demana precaució pel temporal de pluja i vent a Sant Cugat


  • Comparteix:

Protecció Civil demana estremar precaucions pel temporal

Protecció Civil demana estremar precaucions pel temporal

Protecció Civil demana extremar la prudència i ha activat, en fase d'alerta, el Pla Especial d'Emergències per Inundacions a Catalunya (INUNCAT) i el Pla de Protecció Civil de Catalunya per risc de ventades (PROCICAT). El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu que les precipitacions podran superar els 100 litres durant la jornada. Pel que fa al vent es preveu que les ratxes màximes siguin de 90 km/h. El temporal començarà al matí al sud del país i s'estendrà a la resta del territori al migdia.

Recomanacions de Protecció Civil:

Pel vent:

- Eviteu deixar testos o altres objectes no estàtics a les façanes i terrasses i recolliu la roba dels estenedors per evitar que el vent els pugui fer caure al carrer i provocar un accident.

- Vigileu amb el mobiliari urbà, l’enllumenat dels carrers, les motos i els cotxes aparcats, les grues, els contenidors de brossa, l’arbrat i tot allò que el vent pugui fer caure.

- Consulteu les prediccions del temps i l’estat de les carreteres. Si es preveuen vents forts, eviteu desplaçar-vos per carretera.

Per pluja:
- No travesseu cap riu, ni riera ni zona inundada. Encara que no ho sembli, els cotxes poden flotar amb poca alçada d'aigua i ser arrossegats amb facilitat.

- Netegeu de fulles seques i brutícia els embornals, desguassos i desaigües de patis, terrats i soterranis abans que comenci a ploure per evitar taponaments que poden provocar inundacions d'aquests espais.

- Seguiu les recomanacions de trànsit pel que fa a la circulació amb pluja intensa, sobretot, reduint la velocitat i augmentant la distància de seguretat entre vehicles.

Per demanar ajuda en cas d'emergència s'ha de trucar al 112.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.