Intervinguts a Sant Cugat 212 ocells fringíl·lids a un traficant


  • Comparteix:

Alguns dels ocells intervinguts / Foto: Gencat

Alguns dels ocells intervinguts / Foto: Gencat

El cos d'Agents Rurals ha dut a terme aquest dissabte a Sant Cugat una operació contra el tràfic de fauna que ha permès la recuperació de 212 ocells fringíl·lids i d'un falcó pelegrí. Els ocells fringíl·lids van ser localitzats a l'interior d'un camió i entre ells hi havia 188 exemplars de cadernera, 23 exemplars de passerell comú i un exemplar de verdum. El conductor està relacionat amb el tràfic d'ocells fringíl·lids i per aquest motiu es va inspeccionar el camió en el moment que va ser detectat, just abans de ser transferits i comercialitzats a les persones que estaven esperant el carregament d'ocells.

El traficant portava 206 exemplars capturats en dos gabions en condicions inadequades que van causar la mort d'un 15% dels animnals, com a conseqüència de l'estrès i amuntegament. Els sis ocells restants eren en una gàbia individual. Cap dels ocells no disposava de l'obligatòria anella oficial que pogués acreditar la seva legalitat.

La investigació apunta que posteriorment els ocells estaven destinats a ser comercialitzats en els diferents mercats il·legals de venda d'ocells de cant de l'àrea metropolitana de Barcelona. Els animals intervinguts procedeixen de la migració que es produeix en aquesta època, que són capturats de forma il·lícita del medi natural i que en l'argot ocellaire s'anomenen 'passes'. El preu en el mercat il·legal d'aquests ocells oscil·la entre els dos i els cinc euros que es paguen al caçador, els 10 euros a què els ven el traficant majorista i els 15 a 20 euros a què els venen els traficants minoristes revenedors.

Pel que fa a la intervenció dels sis ocells que es trobaven en gàbies individuals, va ser força complicada segons el departament, ja que en un primer moment el traficant va oposar certa resistència. El motiu era que els ocells estaven ensinistrats, participaven en concursos de cant i el seu valor econòmic en el mercat il·legal era molt elevat. Cada ocell tenia un preu de venda d'entre 2.000 i 3.000 euros.

Es dóna la circumstància que la persona denunciada disposa d'una autorització excepcional, emesa per la Generalitat de Catalunya, per capturar únicament vuit ocells fringíl·lids del medi natural. Tots els animals intervinguts han estat dipositats en un centre de recuperació de fauna salvatge de la Generalitat de Catalunya perquè se'ls faci una revisió veterinària i, posteriorment, se'ls retorni al medi natural.

Segons la Generalitat, al setembre, al mateix traficant ja se li va intervenir un rapinyaire de la fauna autòctona salvatge protegida de l'espècie falcó pelegrí que havia estat espoliat del medi natural.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.