La residència d'Aspasur comença a acollir usuaris d'ASDI


  • Comparteix:

Unes 300 persones van assistir al sopar / Foto: Localpres

Unes 300 persones van assistir al sopar / Foto: Localpres

L'Associació Pro-Persones amb Discapacitats Fisiques i Psíquiques (ASDI) ha començat a fer servir la residència Aspasur Valldoreix del Grup Catalònia. Ho ha anunciat el president de l'associació, Enric Tomàs, al 35è sopar benèfic d'ASDI al Qgat Hotel, que ha recaptat prop de 9.000 euros.

Una reivindicació històrica d'ASDI comença a veure la llum. Fa més de deu anys que l'entitat treballa per tenir una llar-residència per als seus usuaris, que havia de comptar amb el finançament de la Generalitat al 50%. El projecte, però, va quedar aturat per manca de pressupost. Per resoldre el greuge, el maig passat la conselleria de Benestar i Família de la Generalitat va prometre 12 places concertades per a persones amb discapacitat mental a la residència Aspasur Valldoreix del Grup Catalònia, que ja s'ha començat a omplir.

El president d'ASDI, Enric Tomàs, ha avançat a Cugat.cat que un usuari de l'associació ja s'hi ha instal·lat fa una setmana, tot i que no descarten que s'hi puguin unir més famílies que ho demanin.

Enric Tomàs

La nostra llar-residència va quedar paralitzada. S'ha tirat endavant la residència d'Aspasur. Fa una setmana que es va obrir i ja hi ha una persona que hi ha entrat.


Per l'alcaldessa, Mercè Conesa, aquest fet es tracta d'una 'molt bona notícia per a la ciutat', malgrat la retallada pressupostària de la Generalitat.

Mercè Conesa

Ens permet optimitzar recursos. En comptes d'afrontar el projecte s'obre aquesta oportunitat diferent i molt propera.


El 35è sopar benèfic d'ASDI ha reunit més de 300 persones i ha recaptat prop de 9.000 euros, segons l'organització. Aquests ingressos es destinaran a fomentar les activitats d'oci i lleure entre els membres de l'entitat. ASDI té prop d'un centenar de beneficiaris.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.