El Mercat Vell obre avui les portes d'una nova etapa


  • Comparteix:

El Mercat Vell obre aquest dimecres

El Mercat Vell obre aquest dimecres

El Mercat Vell, abans conegut com Mercat de Pere San, ha obert aquest matí les portes amb 10 parades que combinen la venda de productes frescos i els espais de degustació. L'entrada en funcionament de l'equipament arriba amb un any de retard després que les obres s'aturessin en diverses ocasions. L'espai té dues plantes amb una superfície total de 1.200 metres quadrats i ha tingut un pressupost en obres de 1,5 milions d'euros. Segons els impulsors, el mercat genera 55 llocs de treball.

El remodelat equipament municipal es presenta com un nou motor comercial al centre de la ciutat que vol fusionar modernitat i tradició a l'estil del mercat de San Miguel de Madrid i la part inferior de l'Illa Diagonal. Les parades són de peix i 'sushi'; xarcuteria i formatgeria, fleca, fruiteria, carnisseria, frankfurt, celler i cuina internacional. El Mercat Vell obrirà de nou del matí a onze de la nit i els divendres i el dissabtes tancarà a mitjanit.

El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, ha explicat que aquesta iniciativa forma part del projecte municipal 'Ets el centre', que pretén dinamitzar aquest espai de la ciutat.

Damià Calvet

És un projecte que, a banda del seu valor, ajudarà a dinamitzar el centre. El projecte 'Ets el centre' intenta posar elements que facin que el centre es pugui viure en plenitud.


La regidora de Comerç, Mayte Pérez, ha subratllat la singularitat del Mercat Vell, del qual espera que sigui 'un referent al Vallès o més enllà'.

Mayte Pérez

A Sant Cugat tenim un comerç singular i el mercat també ho serà. Serà un referent al Vallès o més enllà.


La primera planta, de 800 metres quadrats, ofereix taules de degustació a tocar dels finestrals retràctils, que permeten una major entrada de llum. La planta de sota, de 400 metres quadrats, ha quedat reservada per als serveis, el privat dels paradistes, les càmeres frigorífiques i un espai de cates obert al públic. Ho ha explicat l'arquitecte del projecte, Lluís Martínez, que també ha destacat que originalment el projecte disposava de 20 parades, però al final hi haurà 10 parades dobles.

Lluís Martínez

La degustació es produeix als perímetres i al centre hi ha les parades que venen, que han ocupat les vint que tenia el projecte. Les parades són dobles.


Un projecte de ciutat
El ple va aprovar al juny de 2013 el projecte de remodelació, que inicialment estava pressupostat en 1,6 milions. Un projecte que va tirar endavant gràcies a una unió temporal d'empreses (UTE) que incloïa Gourmets Sant Cugat, amb presència d'antics paradistes, i la constructora Urcotext. Aquesta aliança va assumir el cost dels treballs de remodelació de l'equipament amb una concessió durant 40 anys. El consistori manté la titularitat de l'espai i Gourmets Sant Cugat haurà de pagar un cànon a partir de l'onzè any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.