Els Mossos i la Policia Local amplien el radi d'acció contra els maltractaments


  • Comparteix:

Els Mossos formularan un qüestionari a les persones afectades de violència de gènere per determinar el grau de risc imminent de patir una agressió després de presentar denúncia. El qüestionari s'acompanya d'una avaluació posterior per reavaluar el risc i variar, si escau, la protecció policial. La lluita contra els maltractaments s'amplia també amb la Policia Local, que treballarà la detecció de casos de 'bullying' a les escoles.

Després de formular 25 preguntes a la persona afectada, els Mossos efectuen un seguiment del cas amb una avaluació com a màxim tres mesos posterior a la presentació de la denúncia. La valoració marca fins cinc eixos de nivell de perillositat i en funció del mateix s'estableix el tipus de mesures de protecció a aplicar. El cap intendent de la comissaria de districte dels Mossos, Jordi Hosta, ha explicat que cada any amplien la lluita contra els maltractaments amb un programa nou.

Jordi Hosta

La comissaria de Sant Cugat forma part d'aquesta prova pilot. Es faran una sèrie de preguntes relatives a les circumstàncies personals de la persona afectada.


Hosta ha afegit que a Sant Cugat s'ha iniciat una ronda de contactes amb les empreses per oferir xerrades sobre la violència sexista en l'àmbit familiar. A més, els Mossos també treballaran amb la Policia Local per posar per escrit les corresponents intervencions en casos de violència de gènere quan finalment no acaben en denúncia.

Des de la Policia Local, l'intendent en cap, Josep Maria Escarré, ha apuntat que posaran en marxa un projecte per detectar casos de 'bullying' a les aules amb la col·laboració dels Mossos.

Josep Maria Escarré

A través de les situacions de 'bullying' volem detectar situacions per incorporar informacions a la Xarxa contra el maltractament.


Aquests projectes s'han presentat aquest dimarts durant la presentació de l'informe d'Impacte de la Violència contra les Dones de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.