Tall de trànsit al carrer de la Creu els caps de setmana per promocionar el comerç


  • Comparteix:

Els cotxes no passaran el cap de setmana pel carrer de la Creu

Els cotxes no passaran el cap de setmana pel carrer de la Creu

El carrer de la Creu, ubicat entre l'avinguda de Francesc Macià i el carrer de Montserrat, quedarà tallat al trànsit els caps de setmana en una prova pilot per dinamitzar l'espai com a zona comercial i passeig veïnal. El tall, consensuat amb els veïns i els comerciants, començarà els dissabtes a dos quarts de tres de la tarda i finalitzarà els diumenges a dos quarts de nou del vespre. La mesura es mantindrà de forma indefinida i desviarà la línia 9 del bus pel passeig de Torreblanca, Rambla del Celler i l'avinguda de Francesc Macià.

Així l'Ajuntament prolonga l'eix de vianants que va des de la plaça de Lluís Millet fins l'avinguda de Cerdanyola. És una manera de salvar la discontinuïtat que suposa la intersecció amb l'avinguda de Francesc Macià i apostar per una via de 'prioritat invertida', en referència als carrers on l'ús ciutadà i comercial està per sobre del vehicle. És una actuació amb el mateix esperit del Pla del Centre, iniciat el 2000, que va comportar una progressiva vianantització del centre.

El tall neix de l'acord assolit l'any passat amb l'Associació de Veïns i Comerciants del Monestir per engegar una prova pilot que permetés avaluar la futura vianantització del carrer de la Creu, tal com recorda el tinent d'alcalde d'Urbanisme i Mobilitat, Damià Calvet.

Damià Calvet

Es va creure oportú estudiar una prova pilot que comencés a generar aquesta vianantització. És un carrer en què els veïns i comerciants tenen una vocació de ser més que una via de pas.


Els comerciants del carrer consultats per Cugat.cat no coincideixen a l'hora de valorar la mesura. D'una banda, dubten que un tancament d'aquesta durada permeti treure conclusions sobre el possible impacte en els seus negocis ja que no coincideix amb el seu horari d'obertura al públic. A més, creuen que pot beneficiar que s'embussi el carrer de cotxes com passa habitualment. Són les opinions de Cristina Reguain, de La Granelera, Josep Muñoz, d'Animals, i Carmiña de la Roca, de Lola Botona.

Botiguers

Si la resta de la setmana els transportistes poden accedir pot anar bé. Però ja hi ha prou moviment ara / És absurd. Seria més normal fer-ho els dies laborables / Es fan embussos molt grans, aquesta mesura pot anar bé.


Inclosa al Pla de Mobilitat Urbana (PMU), l'objectiu de la iniciativa és comprovar l'efectivitat abans de tirar endavant qualsevol mesura definitiva.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.