Imputats per tràfic de drogues i blanqueig de capitals els responsables del Club Kali


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del club

Imatge d'arxiu del club

El president, el secretari i el tresorer del Club Kali han quedat imputats per un presumpte delicte contra la salut pública i per blanqueig de capitals, segons ha confirmat a Cugat.cat el president de l'associació. Aquesta segona imputació deriva d'una denúncia penal dels Mossos d'Esquadra després de la investigació econòmica dels responsables de l'associació cannàbica. Tots tres haurien blanquejat més de 500.000 euros procedents del tràfic de drogues, que seria l'activitat real de l'associació, segons la investigació dels Mossos. La seu de l'associació cannàbica va ser escorcollada i precintada el juliol del 2014 i fruit d'aquesta operació els tres responsables van ser detinguts per tràfic de drogues. Després del tancament de la instrucció, l'audiència provincial jutjarà el cas.

La investigació originària va iniciar-se el 2012 a partir d'un requeriment judicial envers aquest club cannàbic. Segons els investigadors, les persones que gestionaven l'entitat l'utilitzaven com a cobertura legal per blanquejar diners derivats del tràfic de drogues. Bona part dels diners que ingressaven es canalitzaven posteriorment cap als comptes corrents personals dels seus responsables a través d'ingressos en efectiu sota el concepte de nòmina.

Els investigadors han pogut determinar que molts dels socis no eren consumidors habituals de cànnabis i que en la majoria d'ocasions no consumien la droga a l'interior del local, sinó que se l'emportaven fora amb el risc de transmissió de la droga a terceres persones. Aquest fet demostrava que no es portava un control sobre les quantitats subministrades i que actuaven de paraigua per donar cobertura a la seva veritable activitat: tràfic de drogues i blanqueig dels beneficis.

Davant aquesta denúncia, el president del Club Kali, Àngel Benito, ha explicat a Cugat.cat que han presentat una auditoria que demostra que es tracta d'una associació sense ànim de lucre. Benito ha assegurat que la nova imputació per blanqueig de capitals es deriva del presumpte delicte contra la salut pública, concretament per tràfic de drogues.

Àngel Benito

Quan els Mossos d'Esquadra acusen d'un delicte contra la salut pública automàticament consideren que hi ha hagut blaqueig de capital perquè tots els diners provenen del tràfic de drogues.


És per això que Benito considera la denúncia dels Mossos 'una criminalització' de l'associació.

Àngel Benito

Els Mossos d'Esquadra segueixen amb la seva tasca de criminalització de l'associació. Ens vinculen un delicte contra la salut pública quan Salut ens reconeix com a entitat en reducció de riscos.


Actualment, per prohibició judicial, l'associació no pot exercir la seva activitat, tot i que posteriorment es va posar en marxa el Club Cànem. Segons la investigació, aquest club es va constituir amb un nom i ubicació diferents, però amb el mateix domicili fiscal i la mateixa estructura. Aquest espai també va ser tancat per la Policia Local en compliment d'un decret municipal. S'han demanat mesures cautelars sobre dos immobles i dos vehicles la titularitat dels quals recau en els inculpats.

Benito ha desvinculat el Club Cànem del Club Kali, tot i que els seus impulsors eren socis. Ara els membres de la junta directiva del Club Kali estan pendents del judici a l'audiència provincial, que esperen que es resolgui amb l'absolució i l'arxivament de la causa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.