Crida a la coresponsabilitat per eliminar de soca-rel la violència de gènere


  • Comparteix:

Una jornada d'activitats lúdiques i de reflexió ha servit aquest diumenge per conscienciar la ciutadania contra la violència de gènere. Les propostes formen part de la commemoració a la ciutat del Dia Internacional contra la Violència de Gènere i s'han centrat en el foment de la coeducació per reduir el sexisme a través de la responsabilitat compartida. Sota el lema 'Obre els ulls', el programa ha aplegat a la plaça d'Octavià una sessió de conta-contes, l'elaboració d'un tapís gegant i un espai de debat per als joves, entre d'altres.

Les propostes s'han centrat especialment en els infants i els joves. En aquest sentit, la tècnica del Servei d'Igualtat de l'Ajuntament, Rosa Botella, ha destacat que tractar la problemàtica amb els infants aconseguirà evitar els casos de violència entre els joves, que augmenten.

Rosa Botella

Des de la coeducació, hem de fer els nens més responsables perquè comparteixin i col·laborin. Però també cal actuar amb els joves perquè puguin visualitzar el sexisme.


A més de les activitats, la plaça d'Octavià també ha reunit estands informatius. Els rols familiars fixats a la societat i la idea de l'amor romàntic com la recerca de la mitja taronja són algunes de les temàtiques que s'han debatut en aquests espais. També s'ha tractat la implicació empresarial per evitar l'assetjament laboral, com han explicat alguns dels voluntaris.

Voluntaris

Els nens han adquirit rols clàssics. / Els empresaris es queden sorpresos de tot el que poden fer. / Volem generar debat sobre els rols de gènere de la societat.


Alguns dels participants també han subratllat la necessitat d'incidir des de l'educació per eradicar la violència de gènere.

Visitants

En el futur no hauria d'haver-hi tanta diferència entre sexes. / Cada vegada hi ha més sexisme respecte a la dona i ho hem de canviar. / Cal respectar que prenguem les nostres decisions com per exemple el dret a l'avortament.


El programa d'activitats del Dia Internacional contra la Violència de Gènere continua aquest dimarts amb tallers preventius per a joves a càrrec de Drac Màgic a l'escola municipal d'art. Les propostes finalitzen aquest dijous a les nou del vespre amb el concert de Niña Pastori al Teatre-Auditori.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.