El Col·legi Japonès repeteix a la campanya '1 origami, un euro'


  • Comparteix:

Els origamis són els protagonistes / Foto: Mútua General de Catalunya

Els origamis són els protagonistes / Foto: Mútua General de Catalunya

El Col·legi Japonès de Sant Cugat participa per segon any consecutiu a la campanya '1 origami, un euro' impulsada per la Fundació Mútua General de Catalunya. Aquesta iniciativa recull grues de paper realitzades pels escolars i dóna un euro per cadascuna a l'entitat que cada centre escull. L'escola santcugatenca destinarà els diners a la Marató de TV3, que aquest any està dedicada a les malalties relacionades amb el metabolisme.

El Col·legi Japonès ha rebut 1.200 packs per fer origamis, però esperen poder-ne fer més. L'any passat va recollir 1.589 origamis fets per 52 alumnes del centre.

El projecte trasllada la tècnica mil·lenària de l'origami i s'inspira en la història de Sadako Sasaki, una nena japonesa víctima de la bomba atòmica d'Hiroshima. La radiació va provocar-li una malaltia i Sasaki va decidir fer 1.000 grues de paper amb el desig de curar-se i per desitjar la fi de totes les guerres. No va poder superar la malaltia i no va poder acabar-les totes. Els seus amics van completar el projecte, que es va convertir en un símbol de pau.

La campanya va néixer fa dos anys i fins ara ha recollit unes 230.000 grues. A Sant Cugat, el Pureza de María i el Col·legi Japonès hi van participar l'any passat amb diverses activitats complementàries. En aquesta edició hi participaran 200 escoles i més de 70.000 nens del país.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.