El Taller Jeroni de Moragas obre una altra via de negoci amb MixServei.cat


  • Comparteix:

El portal Mixservei.cat, dedicat a la venda de productes tèxtils elaborats pel Taller Jeroni de Moragas, s'ha posat en marxa aquest dilluns amb l'objectiu d'oferir oportunitats d'ocupació a persones amb discapacitat psíquica o risc d'exclusió social. El web posa a la venda peces en petites sèries, com ara davantals i faldilles, i projectes a mida per a empreses i institucions.

El Taller Jeroni de Moragas ofereix amb aquest portal un espai perquè les persones que formen part dels seus tallers puguin formar-se i agafar experiència per introduir-se al món laboral. L'entitat, que fins ara tenia una bugaderia, admet que el model de negoci que plantejaven no era viable, ja que no genera prou beneficis. Ara esperen que el portal serveixi per fer créixer els ingressos.

La gerent del Taller Jeroni de Moragas, Cristina Monteagudo, assegura que s'ha de treballar molt per poder competir.

Cristina Monteagudo

La gent pot comprar peces molt bones a un preu molt barat. Hem de competir amb la producció de zones com la Xina. Per això hem d'estar molt atents al procés productiu per fer un producte competitiu.


Al portal, s'hi poden trobar tota mena de productes, especialment complements i roba de treball, feta majoritàriament a partir de material reciclat. Els membres del taller confeccionen a mà aquestes peces amb l'ajuda de voluntaris. L'entitat els ofereix aquesta formació, que incorpora com a novetat cursos que uneixen persones amb discapacitat psíquica i d'altres en risc d'exclusió social, en una iniciativa que satisfà molt els impulsors.

La tinenta d'alcalde de Benestar i Ciutadania, Susanna Pellicer, ha celebrat que iniciatives com aquesta busquin fer sostenibles econòmicament les entitats del tercer sector.

Susanna Pellicer

De cara a la ciutat, que hi hagi aquests tallers és molt bo perquè la fa més oberta. A més, també va bé que tinguin iniciatives empresarials perquè vol dir que es busquen la vida per fer diners i ajudar els altres.


El sector tèxtil de moment ja ha aportat alguns projectes al taller, com per exemple la producció de jerseis polars per als Museus de Sant Cugat, i esperen que altres empreses hi confiïn per a la confecció d'uniformes i peces de vestir. El projecte té el suport d'altres empreses que donen roba i voluntaris que aporten l'experiència per arrodonir la qualitat del producte final.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.