La Generalitat reforça les línies de bus mentre Renfe no restableixi el servei


  • Comparteix:

Una dotació dels Mossos d'Esquadra, prop de la zona afectada / Foto: ACN

Una dotació dels Mossos d'Esquadra, prop de la zona afectada / Foto: ACN

La Generalitat reforçarà les línies d'autobús interurbanes que circulen pels trams afectats per la incidència que ha patit aquest dimarts Renfe, a causa del robatori de coure a Mollet. El dispositiu es mantindrà fins que Adif, que desconeix quan solucionarà el problema, restableixi el servei habitual. A la línia R8, amb parada a Sant Cugat, no circulen trens entre les estacions de Cerdanyola Universitat i Granollers, i només fan el trajecte entre Martorell i Cerdanyola Universitat. Les línies R2, R2nord i R11 també estan afectades.

Com a transport alternatiu a la R8, Renfe recomana usar la R7 entre Cerdanyola Universitat i Montcada i la R2 entre Montcada i Granollers Centre. A l'R8 s'ha establert un servei alternatiu per carretera. 20.000 passatgers de 50 trens s'han vist afectats. Renfe estudia com minimitzar l'afectació en les hores punta d'aquesta tarda.

Territori i Sostenibilitat ha fet reforços de les seves línies de bus als corredors de l’R11, entre Figueres-Girona i Barcelona; de l’R2 Nord, entre Granollers i Barcelona; i de l’R8, entre Mollet i Granollers. Malgrat l’increment de viatgers, informa el govern, els servei ha permès atendre amb normalitat tota la demanda. També s’han activat reforços en les línies de bus de Montcada a Cerdanyola i entre Rubí i Cerdanyola, sense detectar un increment substancial de la demanda.

La Generalitat ha instat Renfe a presentar en les properes hores una nova configuració horària provisional dels serveis ferroviaris de les línies R2, R8 i R11 per adaptar-la a la situació actual i en previsió que la incidència es pugui allargar durant els propers dies.

El robatori
El robatori de cable de coure ha causat alguns incendis que s'han anat encadenant a les subestacions de Santa Perpètua de Mogoda, La Llagosta i Mollet. Han estat, de poca importància i ràpidament extingits pels Bombers, però han deixat inservibles alguns sistemes de senyalització, instal·lacions de seguretat, cablejat de comunicacions i sistemes informàtics.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.