Les AMPA i les direccions escolars rebutgen el concurs del servei menjador


  • Comparteix:

Moment de la reunió a l'escola Catalunya / Foto: Coordinadora AMPA

Moment de la reunió a l'escola Catalunya / Foto: Coordinadora AMPA

La Coordinadora d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) de Sant Cugat i les direccions de les escoles públiques enviaran una carta a la Generalitat i a l'Ajuntament per rebutjar la futura entrada en concurs del servei menjador a la comarca. Les famílies i les escoles consideren que amb la licitació pública s'elimina la competència que tenien fins ara en el servei i que permetia a les AMPA gestionar el servei o contractar una empresa o delegar-lo a la direcció del centre.

En una reunió aquest dimecres a l'escola Catalunya, la coordinadora d'AMPA i els responsables de les escoles han acordat les accions a seguir quan el govern executi la licitació del servei de menjador als Serveis Territorials de Baix Llobregat, Vallès Occidental, Catalunya Central i Barcelona Comarques.

Una licitació prevista al juliol passat però que s'ha demorat, segons les AMPA, després que la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (FAPAC) i l'Associació Catalana d'Empreses del Lleure (ACELLEC) impugnessin el nou model de gestió del servei de menjador que Educació va iniciar al Vallès Oriental i el Maresme. La presidenta de la Coordinadora d'AMPA, Carme Roca, no entén per què el govern vol concursar un servei que fins ara es gestionava de forma privada, en compliment del decret regulador que autoritza les AMPA o les direccions escolars assumir el servei menjador.

Tot i desconèixer els detalls del model de gestió que la Generalitat prepara per a la comarca, la comunitat educativa local vol estar preparada en cas que s'apliqui una gestió com la del Vallès Oriental que 'no garanteix la qualitat educativa' en beneficiar grans empreses, algunes desvinculades del món del lleure.

Carme Roca

És un acord marc que pràcticament no parla de lleure educatiu, sinó de nutrició i vigilància, quan estem parlant de menjadors escolars i el servei ha de donar continuïtat a l'educació dels escolars.


Roca afegeix que els concursos efectuats s'ha primat les ofertes més econòmiques per sobre de la qualitat del projecte educatiu de les empreses. La presidenta de les AMPA ha explicat que, abans d'enviar la carta a la Generalitat i el consistori, els centres convocaran consells escolars extraordinaris per tractar el tema. Les famílies i els directors dels centres no descarten portar l'assumpte al ple.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.