El consistori i el Gremi d'Hosteleria de Barcelona donaran continuïtat a les Jornades d'Hosteleria


  • Comparteix:

El Servei d'Ocupació Municipal té previst organitzar unes segones Jornades d'Hosteleria que, en aquesta ocasió, formaran aturats i professionals de la restauració en cursos separats. La iniciativa, que es coordinarà amb el Gremi d'Hostaleria de Barcelona, arriba després de l'èxit que ha tingut la primera edició.

Un grup de vint persones han après, durant quatre dies, com es domina la maquinària de restauració, l'assessorament, els mètodes de neteja i els tasts de vins, entre d'altres. Aquestes sessions, que s'han fet a la Casa de Cultura, han estat possible gràcies al programa 'Equal' de formació ocupacional d'auxiliar de cuina i cambrer. Les jornades han acollit a aturats, persones que ja treballen en la restauració o que vulguin millorar el seu perfil professional.

La iniciativa s'ha fet a proposta del Gremi d'Hosteleria de Barcelona per donar a conèixer tècniques i elements que es fan servir en el sector de la restauració. El tinent d'alcalde de Polítiques Socials, Toni Ramon, ha explicat que la bona acollida que han tingut les jornades dona peu a donar continuïtat a aquesta iniciativa:

Toni Ramon

Aquesta iniciativa tindria un doble format, un per aturats i un altre especialitzat per a les persones que ja treballen a l'hosteleria


Ramon ha explicat que la celebració d'aquestes jornades és una bona eina per introduir treballadors al món de la restauració, en un moment en què el sector pateix una important manca de personal qualificat:

Toni Ramon

Amb la proliferacióde terrasses amb l'arribada de l'estiu, aquesta manca de personal es fa més evident


Els usuaris d'aquestes jornades també han obtingut coneixements sobre la cocteleria, la cerveseria, la cafeteria i les postres.
.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.