Creu Roja i els Joves de la Parròquia fan una crida per a la donació de joguines per a Reis


  • Comparteix:

Les associacions recullen joguines noves per a les famílies més necessitades / Foto: Xarxa-omnia.org

Les associacions recullen joguines noves per a les famílies més necessitades / Foto: Xarxa-omnia.org

Creu Roja i els Joves de la parròquia de Sant Pere d'Octavià encaren l'última setmana de recollida de joguines de cara el dia de Reis. El principal objectiu d'aquestes associacions és que cap família de la ciutat i d'altres poblacions de l'entorn, com Rubí, es quedi sense joguines durant les festes nadalenques.

Creu Roja
Creu Roja Sant Cugat-Rubí impulsa des de fa 23 anys la campanya 'Cap infant fora de joc' per recollir joguines noves. L'entitat fa la donació només a famílies de Rubí.

Les donacions es poden fer de dilluns a dijous, de nou del matí a dues de la tarda i de quatre de la tarda a vuit del vespre. S'acceptaran les joguines fins al mateix dia de la Cavalcada de Reis.

L'entitat fa una crida perquè les joguines que es facin arribar no tinguin cap component bèl·lic ni sexista. Sobretot es busquen jocs educatius i col·lectius. Les franges d'edats amb més necessitat són les compreses entre els 10 i els 12 anys, tot i que s'accepten donacions per a totes les edats, també bebès.

El tècnic d'Infància de Creu Roja, Josep Usero, ha explicat a Cugat.cat que la previsió per aquest any és similar a la de l'any passat quan es van atendre més de 600 infants.

Josep Usero

L'any passat es van atendre 349 famílies i 651 infants. La idea és seguir endavant amb l'ajuda de les entitats de Rubí i Sant Cugat.


Joves de la Parròquia
Fa 37 anys que els joves de la Parròquia, en col·laboració amb Càritas, organitzen 'Un nen una joguina', que es distribueix a Sant Cugat. La campanya d'enguany finalitzarà aquest diumenge. La Casa Abacial és l'indret on portar els regals, que han de ser nous i estar adreçats a nens de fins als 13 anys. Els regals es recullen de deu a onze del matí i de cinc de la tarda a vuit del vespre.

L'any passat, els joves van recollir regals per a 300 famílies en una aposta per sensibilitzar la gent de la importància d'ajudar els altres, com explica la seva responsable, Cristina Romances.

Cristina Romances

En el fons aquest nens són com els teus fills i els regals que tindrien són els mateixos que tindrien els teus fills.


Pim Pam Pum
Pim Pam Pum participa a la Cavalcada de Reis amb un objectiu solidari: recaptar diners per a una entitat de caire social, com ja van fer l'any passat amb SCAPS. Ho ha explicat a Cugat.cat el president de l'entitat, Jordi Calm.

Jordi Calm

Els nens que pugen a la nostra carrossa paguen uns diners pels caramels i pel material que utilitzem i fan un donatiu que destinem a una causa solidària. En el cas que guanyem algun premi, donem els diners a aquesta causa.


L'entitat té actualment una vintena de voluntaris que també se sumen a altres iniciatives solidàries per donar un cop de mà allà on la Creu Roja i Càritas no arribin.

Durant la setmana de Nadal Càritas ha fet una cistella especial per als seus usuaris amb productes típics de l'època que resulten més cars als supermercats, com torró, neules i polvorons. El volum de famílies ateses actualment, també al Nadal, són 650, només de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.