Protecció Civil reparteix polseres als infants per trobar-los si es perden a la cavalcada de Reis


  • Comparteix:

Protecció Civil repartirà les polseres / Foto: Localpres

Protecció Civil repartirà les polseres / Foto: Localpres

Protecció Civil dóna polseres identificatives als infants menors d'edat per reduir el temps de localització en cas que es perdin durant la cavalcada de Reis. Voluntaris del cos de seguretat reparteixen des de fa dies les polseres pels carrers de Sant Cugat. Els braçalets també es poden aconseguir a les quatre Oficines d'Atenció Ciutadana (OAC).

Les polseres són reutilitzables i permeten posar el nom del menor i un telèfon de contacte que es pot modificar en funció de l'adult que en sigui el responsable. Això possibilita que els infants les puguin tornar a fer servir quan assisteixin a altres activitats multitudinàries.

Els voluntaris de Protecció Civil donaran, fins la nit de Reis, consells de prevenció i seguretat a l'hora d'assistir a activitats multitudinàries i explicaran el funcionament de les polseres reutilitzables.

Per què aquesta iniciativa?
Les polseres volen donar resposta a situacions de pèrdues temporals de menors en activitats amb molta concurrència. En algunes ocasions, per als responsables de Protecció Civil i la Policia Local és complicat localitzar els pares o mares dels menors perquè aquests no saben el telèfon o no el recorden perquè estan nerviosos. El fet que els menors portin les polseres amb un telèfon de contacte facilita la tasca dels agents policials i del personal de Protecció Civil.

Aquest projecte és possible perquè la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat ha facilitat al departament de Protecció Civil de l'Ajuntament 3.500 polseres. Protecció Civil va fer una prova pilot a petita escala a la darrera Festa Major i va obtenir uns molt bons resultats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.