Els santcugatencs es decanten pel massapà en la compra dels tortells de Reis


  • Comparteix:

El tortell de Reis, una tradició dolça

El tortell de Reis, una tradició dolça

Els santcugatencs celebren l'arribada de Ses Majestats els Reis d'Orient amb el tradicional tortell i els pastissers locals esperen, almenys, mantenir les vendes respecte l'any passat. El de massapà és el més sol·licitat, tot i que els de crema, nata i xocolata tenen cada vegada més demanda.

El responsable i propietari de la pastisseria La Lyonesa, Ferran Martínez, ha explicat a Cugat.cat que per enguany prepara 400 tortells, la mateixa quantitat que va posar a la venda l'any passat. Martínez ha destacat que les vendes dels dies 5 i 6 s'han igualat al llarg del temps.

Ferran Martínez

Ens hem trobat que cada vegada s'estan anivellant més les vendes entre el dia 5 i el 6, perquè hi ha qui es menja el tortell el mateix dia 5 a la nit.


Una tradició arrelada al país
Els catalans menjaran aquest any uns 880.000 tortells de Reis elaborats en pastisseries i fleques, segons dades del Gremi de Pastissers de Barcelona. El sector artesà preveu un lleuger repunt en les vendes d'entre el 2% i el 3% respecte l'any anterior i creu que la majoria de les vendes es concentraran entre aquest dimarts a la tarda i el mateix dimecres al matí. Els preus oscil·len entre els 17 i els 50 euros depenent de la mida de cada tortell.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.