El Pla d'Actuació de Valldoreix fixarà al juliol un model de mobilitat amb els veïns


  • Comparteix:

Moment de la presentació de les conclusions

Moment de la presentació de les conclusions

Valldoreix tindrà al juliol un model de mobilitat consensuat amb els veïns a través d'una taula participativa inclosa en el nou Pla d'Actuació Municipal (PAM), el full de ruta de l'EMD per aquest mandat. El PAM s'aprovarà al març després d'incorporar totes les aportacions ciutadanes, més de 100, que s'han fet en els tallers i a Valldoreix.cat. El document inclourà un taula participativa sobre urbanisme, un Pla Integral de Voreres i un decàleg sobre el model de poble que volen els valldoreixencs.

El vocal de Participació Ciutadana, Xavier Gavaldà, ha presentat aquest dilluns davant mig centenar de valldoreixencs el document resultant del procés participatiu del PAM. És un pla que retarda l'aprovació al març per elaborar prèviament -amb els veïns, les associacions i els Consell de Vila- un decàleg que marqui amb 10 punts el model de poble que vol la ciutadania.

El PAM tindrà dues taules participatives per definir els models d'urbanisme i mobilitat del territori. Aquesta última pretén resoldre els problemes de mobilitat a Valldoreix amb un calendari ja sobre la taula, segons Gavaldà.

Xavier Gavaldà

Volem consensuar un model de mobilitat per a tot Valldoreix i trobar una solució per a la zona concreta on va haver-hi tota la problemàtica.


La taula de mobilitat substituirà l'anunciada consulta sobre mobilitat que el president de l'EMD, Josep Puig, va dir que convocaria si guanyava les eleccions. Fonts de l'EMD han explicat a Cugat.cat que aquest canvi s'ha pres amb el vistiplau dels veïns. L'estudi de mobilitat està congelat des de fa gairebé dos anys a petició dels veïns.

Altres accions que durà a terme l'EMD amb el PAM serà un Pla Integral de Voreres i accessibilitat, un Pla d'Equipaments i el disseny d'espais urbans amb processos participatius. El document també abordarà els problemes d'aparcament de l'estació de Valldoreix, la millorar de la comunicació amb l'EMD i l'aplicació la Llei de Transparència.

La majoria dels veïns assistents ha valorat el resultat del document. No obstant això, altres ciutadans no han compartit que el Consell de la Vila tingui el mateix protagonisme en el pla que les futures taules de participació, tal com han esgrimit un dels consellers, Fèlix Mestres, i el veí David Sunyol.

Fèlix Mestres / David Sunyol

Jo trobo que el Consell de la Vila està una mica obviat. / Del Consell de la Vila surten uns consells sectorials on perfectament podrien cabre un consell de la mobilitat.


Altres intervencions veïnals han servit per exposar que el PAM necessita dotar-se prèviament de recursos, fixar un ordre de prioritats i abordar el projecte de nova centralitat.

L'aprovació del PAM ampliarà la inversió prevista per a l'EMD aquest any, que de moment és de 420.000 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.