Sant Cugat acomiada Tomàs Grau en un funeral multitudinari al Monestir


  • Comparteix:

Moment del funeral de Tomàs Grau

Moment del funeral de Tomàs Grau

L'església del Monestir ha acollit aquest dimarts el multituidnari funeral de Tomàs Grau, mort diumenge passat als 89 anys. Grau, germà de l'artista Josep Grau-Garriga i pare de l'empresari Ramon Grau, era fill predilecte de Sant Cugat i ha estat estretament vinculat a la vida de la ciutat, principalment com a membre de la Penya Regalèssia i de l'Associació per a la Preservació del Patrimoni Cultural.

Nascut el 1926 a Sant Cugat, Tomàs Grau ha treballat des de diverses vessants per a la preservació de la tradició i la cultura del municipi. Destaca el paper a la Penya Regalèssia, a la qual va representar durant la lectura del pregó de la Festa Major. A més, va ser president honorífic de La Unió Santcugatenca.

Escriptor i tertulià
El santcugatenc també és autor dels llibres 'La vinya i el blat' i 'El desertor'. Aquesta última obra, publicada per l'editorial Cossetània, transporta el lector al passat més rural de Sant Cugat i a una època i una generació marcada per la Guerra Civil. A més, durant anys ha col·laborat amb el 'Tot Sant Cugat', on escrivia la crònica de costums i tradicions titulada 'Mirant enrere', i amb el 'Diari de Sant Cugat'. El llibre 'Mirant enrere. Personatges i costums del meu Sant Cugat' recull aquests articles. També va col·laborar a Cugat.cat en la tertúlia dels grans del magazín radiofònic 'Sant Cugat a fons', on compartia l'estudi amb Joan Fàbregas, Pere Pahisa, Magí Puigoriol i Jordi Franquesa.

El 2011 va donar 200.000 fotografies del fons fotogràfic de Premsa Local-Tomàs Grau Garriga, que engloba material d'entre 1985 i 2005.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, l'ha recordat com 'un santcugatenc que estimava el seu poble, la seva gent i els seus costums' i ha subratllat la seva implicació en la preservació del patrimoni i la memòria de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.