Ja es coneixen els admesos al projecte de masoveria urbana a les Cases dels Mestres


  • Comparteix:

Projecte de les Cases dels Mestres / Foto: Promusa

Projecte de les Cases dels Mestres / Foto: Promusa

Sostre Cívic ha donat a conèixer aquest dijous la llista definitiva de les persones adjudicatàries del projecte de masoveria urbana de les Cases dels Mestres de la Floresta. En total, són 11 unitats familiars, tres de les quals tenen infants al càrrec, que corresponen a una vintena de persones. L'Oficina Local d'Habitatge havia rebut 28 sol·licituds.

El president de la cooperativa Sostre Cívic, Raül Robert, ha explicat a Cugat.cat que a diferència de les adjudicacions d'altres habitatges públics, que segueixen criteris de necessitats, en aquesta ocasió s'han hagut d'ampliar. En aquest sentit, s'ha tingut en compte també les possibilitats que oferien els sol·licitants, ja que els masovers hauran de conviure amb la construcció dels habitatges.

Raül Robert

En haver-hi un procés de rehabilitació, es va creure adient fer un procés d'adjudicació per puntuació.


Robert ha explicat que ara s'obre un procés d'assignació dels habitatges i de conèixer les necessitats que té cada nucli familiar.

Raül Robert

Primer, hi haurà una part de redisseny dels espais. Haurem de veure com s'assignen les cases entre els adjudicataris, quines necessitats tenen, com veuen el projecte... És un procés per crear comunitat.


D'aquí a 15 dies, Sostre Cívic es reunirà amb els adjudicataris per iniciar el procés, que passa primer per unes reformes inicials abans de poder habitar els espais. La cooperativa també explicarà el procés als que finalment no han optat a cap habitatge ja que queden inclosos en una llista per a possibles vacants per a un futur.

L'arrendament, que tindrà una vigència de 25 anys, està condicionat a la rehabilitació de l'habitatge i a un preu de lloguer inicial de quatre euros per metre quadrat. A aquesta quantitat s'afegiran les despeses de comunitat, serveis i l'Impost de Béns Immobles (IBI) corresponent.

Aquesta promoció és la primera d'habitatge públic en règim de masoveria cooperativa que s'impulsa a Catalunya i és fruit d'un acord entre l'Ajuntament, el col·lectiu 6 Claus, que havia ocupat les cases, la cooperativa Sostre Cívic i l'empresa d'habitatge municipal, Promusa, per impulsar la masoveria urbana com una possibilitat més d'oferir habitatge més assequible a Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.