Torna el Carnaval a Sant Cugat amb la voluntat d'augmentar la participació ciutadana


  • Comparteix:

El cartell d'enguany del carnaval

El cartell d'enguany del carnaval

Sant Cugat escalfa motors per al Carnaval, que enguany se celebra del 4 al 7 de febrer amb l'objectiu d'incrementar la participació dels santcugatencs a les activitats programades. La creació de la Crida del Gall, l'ampliació de l'horari del Ball de Carnaval fins les sis de la matinada i el canvi de data del Cercatasques són les principals novetats d'aquesta festa en què regnarà la disbauxa.

La primera setmana de febrer comença amb el regnat del Gall, el Carnestoltes de la ciutat. Uns dies de festa i celebració que tenen com a únic decret 'anar capgirat'. La celebració arriba enguany amb canvis importants que volen implicar la ciutadania amb les activitats programades.

La presa de poder del Gall del Monestir canvia d'horari per convertir-se en la Crida del Gall, un seguici fins a l'Ajuntament que comença a dos quarts de vuit del vespre del dijous 4 a la plaça d'Octavià. La Comissió de Carnaval, organitzadora de la festa, demana la participació de tots els santcugatencs amb cassoles i instruments perquè acompanyin la comitiva fins el consistori fent el màxim soroll possible. Un cop fet el traspàs de poders amb l'alcaldessa, es farà la mascarada a l'entrada de l'ajuntament.

Una altra de les novetats d'enguany és el canvi de data del Cercatasques, una de les activitats amb més participació de la festa. Enguany l'activitat es farà el divendres 5 a partir de tres quarts de vuit del vespre i tindrà la Marxa Infantil com eix temàtic.

El Ball de Carnaval de dissabte amplia l'horari fins les sis de la matinada al Pavelló Municipal. L'Orquestra Cimarrón i els discjòqueis Orgull Gall amenitzaran la vetllada.

El Carnaval d'enguany tindrà el Ball de Gitanes més multitudinari de la història de la dansa a Sant Cugat. 264 balladors, 56 més que l'any passat, agrupats en 33 quadres, cinc més que l'anterior edició, donaran forma al ball d'enguany que se celebrarà dissabte a la una del migdia a la plaça d'Octavià.

A més, a partir del 3 de febrer el restaurant Terra Nova Tapes acull l'exposició 'Carnavals de Sant Cugat', amb imatges d'Artur Ribera i Lali Puig. És una proposta que, juntament amb el menú Carnaval que es podrà degustar a diferents locals de la ciutat, tanca les novetats del Carnaval 2016.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.