El jesuïta santcugatenc Lluís Victori, escollit pel papa Francesc Missioner de la Misericòrdia


  • Comparteix:

El pare Lluís Victori / Foto: IQS

El pare Lluís Victori / Foto: IQS

El jesuïta santcugatenc Lluís Victori i Companys ha estat escollit pel papa Francesc com a Missioner de la Misericòrdia, juntament amb 22 capellans i religiosos més del país. Tots ells participaran en un acte d'enviament amb el pontífex el dimecres de Cendra i responen a un perfil de sacerdots 'capaços d'expressar la proximitat amb Déu', ha informat el web Catalunya Religió.

Lluís Victori i Companys va néixer a Barcelona el 1935. El 1955 va ingressar en la Companyia de Jesús i es va doctorar en Filosofia per la Universitat de Barcelona (UB) i en Teologia per la Facultat de Teologia de Catalunya. A més, és doctor en Química per la Universitat Complutense de Madrid (UCM). De fet, el 1961 va començar a impartir classes a l'Institut Químic de Sarrià (IQS) fins a la seva jubilació el 2005, i és president del Patronat de la Fundació Institut Químic de Sarrià i vicepresident del Patronat de la Universitat Ramon Llull.

A Sant Cugat, el pare Lluís Victori va estar a càrrec de l'església de Nostra Senyora de Montserrat de la Floresta i el 1998 ser nomenat Santcugatenc de l'any. El mateix any va rebre la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic de la Generalitat per la seva tasca en l'aplicació de les tècniques electroquímiques de corrent continu i altern al control del comportament de diferents aliatges metàl·lics en medis industrials, i per l'aplicació d'aquestes tècniques a la millora en la seguretat de les centrals nuclears a Catalunya i l'Estat espanyol.

Enguany, el papa Francesc ha declarat 2016 Any de la Misericòrdia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.