Sant Cugat torna a rebre participants de la Transpirenaica Social Solidària


  • Comparteix:

Els participants de la Transpirenaica que s'han entrenat per Collserola.

Els participants de la Transpirenaica que s'han entrenat per Collserola.

Unes 50 persones, entre les quals una vintena de joves, han marxat aquest dissabte des del barri barceloní de Mundet fins a l'Ajuntament de Sant Cugat per entrenar-se per a la 4a marxa Transpirenaica Social Solidària (TSS). La tinenta d'alcalde de Benestar i Ciutadania, Susanna Pellicer, ha rebut els excursionistes, que han explicat les seves experiències.

La iniciativa té com a objectiu creuar els Pirineus durant el juliol i l'agost amb més de 500 persones en risc d'exclusió social. Els joves que van participar en la Transpirenaica l'any passat comparen la ruta amb la vida i expliquen que el més important és gaudir del camí. A més, asseguren que els esforços físics s'alleugereixen amb el caliu de les noves amistats.

Enguany, la marxa tractarà el drama dels refugiats sirians sota el lema 'Els refugiats benvinguts'. Molts dels participants de la ruta són nascuts en altres països, alguns dels quals en condició de refugiats. El president i fundador de la marxa, Ignasi de Juan, explica que la travessia de 20 quilòmetres per Collserola d'aquest dissabte no és només un entrenament, sinó una oportunitat per sumar participants, visibilitzar el projecte i recaptar fons.

Ignasi de Juan

És una marxa per a la inclusió social. Tots junts caminem per un repte de millora per poder fer un món millor.


La tinenta d'alcalde de Ciutadania, Susanna Pellicer, valora la importància de l'entrenament i l'esforç per poder superar les dificultats tant a la muntanya com a la vida.

Susanna Pellicer

Ens hi impliquem perquè la nostra població és jove i esportista, i tots els joves que vénen volen tirar endavant i utilitzen l'esport per posar-se en forma.


La trobada ha acabat amb el testimoni de dos joves eslovens que d'un dia per l'altre van deixar la feina per recórrer el sud d'Europa caminant. Actualment, acumulen més de 3.000 quilòmetres, però asseguren que encara col·leccionen moltes més vivències.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.