Dues parelles de Sant Cugat han compartit pis dins del programa Viure i Conviure


  • Comparteix:

Aquest curs hi ha hagut 220 convivències a tot l'Estat

Aquest curs hi ha hagut 220 convivències a tot l'Estat

Dues parelles de Sant Cugat han participat aquest curs al programa Viure i Conviure, que organitza des de fa 7 anys l'Obra Social de Caixa Catalunya. A través d'aquesta iniciativa, persones grans i joves estudiants comparteixen habitatge i s'ajuden mútuament.

Pilar Matas, de 82 anys, i Àlex Selles, de 23, són una de les parelles que comparteixen pis a Sant Cugat. L'Àlex, que és originari de Lleida i ha vingut a estudiar Veterinària a la Universitat Autònoma, s'estalvia així el preu del lloguer, i a canvi la Pilar, que va quedar vídua fa uns anys, té companyia i ajuda en les tasques quotidianes.

Tots dos han valorat molt positivament l'experiència de viure plegats, en un pis del carrer Lluís Companys, des de fa tres anys. La Pilar, que ja havia conviscut amb un altre estudiant dins el programa Viure i Conviure, explica que és una experiència molt recomanable i que la convivència amb l'Àlex és perfecta.

Pilar Matas

Ens entenem molt bé. Ell de vegades em deixa el té preparat al matí, quan es lleva, i alguns dies preparem el dinar junts.


Per la seva banda, l'Àlex ha explicat que compartir pis amb una persona gran és una experiència molt enriquidora, i que amb la Pilar ha pogut aprendre molt.

Àlex Selles

El començament sempre és difícil, perquè no coneixes l'altre, però ha anat molt bé. Una persona amb experiència t'ajuda i et dona consells.


Tant l'Àlex com la Pilar recomanen a tothom participar al programa Viure i Conviure, que en el seu setè any de funcionament ha arribat a un total de 220 convivències a tot l'Estat espanyol, de les quals 111 s'han produït a Barcelona, Cerdanyola i Sant Cugat. Un 30% dels estudiants que hi ha participat són d'origen extracomunitari.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.