Veïns de Mira-sol estudien denunciar l'alcalde per 'prevaricació' si no entrega la documentació necessària pel contenciós


  • Comparteix:

A mitjans del 2003, el TSJC va argumentar que l'expedient presentat per l'Ajuntament era incomplert i presentava deficiències 'formals'.

A mitjans del 2003, el TSJC va argumentar que l'expedient presentat per l'Ajuntament era incomplert i presentava deficiències 'formals'.

La plataforma contra les contribucions especials de Mira-sol enviarà un requeriment a l'alcalde exigint-li que l'Ajuntament entregui immediatament al TSJC tota la documentació sobre les contribucions especials que fa falta per poder tirar endavant el contenciós-administratiu que ha interposat un grup de veïns en contra dels percentatges establerts. Els veïns asseguren que ha passat més d'un any des de la primera petició de l'expedient per part del tribunal, i adverteixen que si el retard continua presentaran davant la fiscalia una demanda contra l'alcalde per prevaricació.

La primera petició de l'expedient sobre les contribucions especials, necessari per poder fonamentar el contenciós-administratiu, data del 6 de març de 2003. Dos mesos després, l'Ajuntament va presentar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya un plec de documentació, però l'expedient era incomplet, segons els veïns afectats. Ara, quan han transcorregut dotze mesos, la plataforma denuncia que el consistori encara no ha remès al tribunal tota la documentació requerida.

Per això, la plataforma entén que si l'alcalde no ordena immediatament la remesa de l'expedient administratiu complet sobre les contribucions especials al Tribunal Superior de Justícia, es podria entendre que està retardant deliberadament el procés i, per tant, incorreria en un delicte de prevaricació. Ho explica l'advocat de la plataforma, Ignasi Esquirol.

Ignasi Esquirol

No es pot tenir l'expedient aturat tant de temps. No ordenar que s'agilitzi el procés podria ser un delicte de prevaricació.


Els veïns afectats remetran de forma immediata una carta personal a l'alcalde, on li reiteraran quins documents manquen per completar l'expedient, i l'advertiran que, si no accelera el procés per entregar la documentació requerida pel tribunal, podrien denunciar-lo davant la fiscalia per entorpir el contenciós-administratiu.

Ignasi Esquirol

Li direm a l'alcalde que es pot pensar que està retardant deliberadament l'entrega de l'expedient complet, i que això pot considerar-se prevaricació.


En concret, els veïns denuncien que el consistori encara no ha lliurat al tribunal documents fonamentals com l'acord municipal d'encàrrec a Promusa de redactar i executar el projecte, l'informe tècnic sobre la necessitat de les obres, l'informe econòmic i l'informe jurídic, entre d'altres.

D'altra banda, la plataforma ha decidit no pagar l'últim rebut fraccionat de les contribucions especials fins que el consistori no els faci arribar per escrit el seu compromís de descomptar un 5% de l'import de les contribucions, d'acord amb la reducció del percentatge de les obres que han de pagar els veïns.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.