La mobilitat, l'aspecte pitjor valorat pels santcugatencs en l'Observatori Sociològic


  • Comparteix:

Una de les principals vies del centre de Sant Cugat / Foto: Web de l'Ajuntament

Una de les principals vies del centre de Sant Cugat / Foto: Web de l'Ajuntament

La mobilitat és l'aspecte de Sant Cugat pitjor valorat per la ciutadania en l'últim Observatori Sociològic. El trànsit i els autobusos urbans són les dues principals problemàtiques que hi ha el municipi, tot i que aproven i aconsegueixen una nota d'un 5,5 i un 6,4 sobre 10, respectivament. Segons l'estudi, el 89% dels enquestats està satisfet de viure a Sant Cugat i valora l'estat general de la ciutat amb un 7,3 sobre 10, la mateixa nota que aconseguia fa un any.

Satisfacció de viure a la ciutat
Els serveis més ben valorats són: l'Oficina d'Atenció Ciutadana (7,3), el Casal TorreBlanca (7,2) i l'Oficina de Turisme (7,1). En canvi, els aspectes de Sant Cugat amb pitjor nota són el trànsit (5,5), els autobusos urbans (6,4) i la neteja dels carrers (6,5).

Pel que fa al coneixement dels objectius estratègics de l'Ajuntament, els enquestats consideren que en reben poca informació i, de fet, un 52,19% han respost que no estan gens informats. La majoria de la població es considera poc informada de les actuacions que duu a terme l'Ajuntament. En la present onada de l'observatori, aquest nivell d'informació se situa en un 4,93 sobre 10 i disminueix gairebé un punt respecte el juliol de 2015.

El comissionat de Participació Ciutadana, Joan Puigdomènech, ha expressat la voluntat de millorar els aspectes sobre la informació.

Joan Puigdomènech

Efectivament nosaltres necessitem millorar i informar millor del que fem. Hem de posar més voluntat.


Un dels aspectes pels quals l'equip de govern s'ha mostrat més preocupat és pel baix coneixement que la ciutadania té de l'Oficina Local d'Habitatge, que segons l'observatori és desconeguda per tres de cada quatre ciutadans. El mateix passa amb l'Oficina del Voluntariat, que quatre de cada cinc enquestats no sap què és, i alhora és el servei menys utilitzat pels santcugatencs, ja que només ho fa un 24,7% dels preguntats.

Els nous parquímetres de la zona blava de Sant Cugat, que es van instal·lar a finals de setembre, l'han utilitzat el 73,5% dels enquestats i li han posat una nota de 5,4 sobre 10.

Notes a l'equip de govern i a l'alcaldessa
El 90% dels enquestats coneixen l'alcaldessa, Mercè Conesa, i la seva gestió li mereix una nota de 6,6. És molt similar a la que rep l'equip de govern, que és de 6,3. Pel que fa als grups municipals amb representació al ple municipal, només el govern aprova i suspèn tota l'oposició. El pitjor valorat és el PP (2,3), seguit de C's (3,3), el PSC (3,8), ICV-EUiA (4,2), la CUP-PC (4,5) i ERC-MES (4,7). L'enquesta no ha preguntat directament sobre la tasca del grup municipal de Convergència, sinó que els ha demanat una valoració sobre el govern municipal.

Segons les dades de l'observatori, el 30% dels preguntats s'identifiquen amb l'esquerra política, enfront del 21,25% que són de centre i el 17,68% de centre-esquerra.

El 29è observatori, el cinquè que fa l'Institut Opinòmetre, s'ha elaborat amb 1.000 entrevistes telefòniques a santcugatencs de 17 anys o més. El treball de camp es va fer entre el 28 d'octubre i l'11 de novembre. El pressupost de l'estudi és de 59.532 euros anuals i inclou tres onades: novembre, gener i juliol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.