El Carnaval de Sant Cugat comença avui amb la Crida del Gall i el pregó


  • Comparteix:

Cartell del Carnaval 2016

Cartell del Carnaval 2016

Sant Cugat comença aquest dijous les activitats del Carnaval, que enguany s'allarguen fins diumenge. L'objectiu és incrementar la participació dels santcugatencs a les activitats. La creació de la Crida del Gall, l'ampliació de l'horari del Ball de Carnaval fins les sis de la matinada i el canvi de data del Cercatasques són les principals novetats d'aquesta festa en què regnarà la disbauxa.

Activitats de dijous
La presa de poder del Gall del Monestir canvia d'horari per convertir-se en la Crida del Gall, un seguici fins a l'Ajuntament que començarà aquest dijous a dos quarts de vuit del vespre a la plaça d'Octavià amb la participació de Katakitinga, Karabassà, Tabalers de Diables i La Batuescola. La Comissió de Carnaval, organitzadora de la festa, demana la participació de tots els santcugatencs amb cassoles i instruments perquè acompanyin la comitiva fins el consistori fent el màxim soroll possible. Ho ha explicat el membre de la comissió del Carnaval de Sant Cugat Xavi Manyoses al magazín 'Sant Cugat a Fons'.

Xavi Manyoses

El dijous gras tradicionalment és el dia que arriba el rei Carnestoltes, després d'un reclam de la societat i fa una crida perquè el gall del Monestir baixi i comenci el regnat de la disbauxa.


A les vuit del vespre, la plaça de la Vila acollirà el pregó de Carnaval i, a un quart de nou, es donarà pas a la Mascarada, que es farà a l'entrada de l'ajuntament, i la Truitada a càrrec de Terra Nova Tapes.

Activitats de divendres
Una altra de les novetats d'enguany és el canvi de data del Cercatasques, una de les activitats amb més participació del Carnaval. Enguany l'activitat es farà divendres a partir de tres quarts de vuit del vespre i tindrà la Marxa Infantil com eix temàtic. El punt d'inici de la iniciativa serà la plaça de Barcelona.

Activitats de dissabte
El Carnaval d'enguany tindrà el Ball de Gitanes més multitudinari de la història de la dansa a Sant Cugat. 264 balladors, 56 més que l'any passat, agrupats en 33 quadres, cinc més que l'anterior edició, donaran forma al ball d'enguany que se celebrarà dissabte a la una del migdia a la plaça d'Octavià.

Abans, a les onze, començaran les quatre cercaviles de gitanes a la plaça de Lluís Millet, que acabaran a les dotze a la plaça de Pep Ventura on es farà un esmorzar per als balladors. A tres quarts de dotze, la comitiva es traslladarà a la plaça de Barcelona per donar pas el Ball de Velles amb els Tallers de Teatre Sílvia Servan.

A la tarda, a les sis, la plaça de Barcelona acollirà la convocatòria de comparses per a la rua, que començarà a dos quarts de set en el mateix emplaçament. Una hora més tard, es lliuraran els premis a les millors disfresses a la plaça d'Octavià.

A les onze de la nit, arribarà el Ball de Carnaval, que amplia l'horari fins les sis de la matinada, al Pavelló Municipal. L'Orquestra Cimarrón i els discjòqueis Orgull Gall amenitzaran la vetllada.

Activitats de diumenge
Diumenge, les activitats estaran centrades en els més petits. La plaça de Barcelona acollirà, a dos quarts d'onze, una xocolatada que servirà perquè els infants agafin forces per a la rua infantil, que començarà a dos quarts de dotze. Les comparses acabaran el recorregut a dos quarts d'una a la plaça d'Octavià, on es donarà pas al pregó, al ball de gitanetes i a l'animació infantil, a la una, a càrrec de La Portàtil FM.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.