El Mussol i l'escola Tretzevents recullen deixalles a la Floresta amb concienciARTE


  • Comparteix:

L'associació per a la defensa del paisatge El Mussol vol conscienciar la ciutadania perquè tingui cura dels entorns naturals de la ciutat. L'entitat ha engegat aquest dimecres el projecte concienciARTE, una iniciativa amb l'escola Tretzevents per netejar l'entorn del Casino de la Floresta. La brossa que es reculli s'analitzarà per determinar la petjada de carboni en aquesta zona i els alumnes del centre educatiu la convertiran en una obra d'art per mostrar-la als florestans perquè s'impliquin més en la conservació del districte.

A la trobada d'aquest dimecres, els alumnes han recollit brossa i residus a la part boscosa que queda al costat del pati de l'equipament florestà. Entre els materials que s'han recollit, hi havia bidets, pneumàtics, runa i recipients de llauna i vidre. La presidenta d'El Mussol, Núria Marjanedas, ha posat en valor que la iniciativa serveix per conscienciar el jovent de la situació de l'entorn on fan vida.

Núria Marjanedas

Moltes vegades els joves circulen pel bosc, però si no els fas esment, no es fixen en la brutícia. Al principi es queixaven, però ara estan animats i segur que sortiran conscienciats de no deixar deixalles al bosc.


Marjanedas ha subratllat la decepció que suposa sortir a passejar pel bosc i trobar-hi frigorífics, mobiliari de bany i tot tipus de residus. De fet, la iniciativa no està destinada únicament als alumnes de l'escola Tretzevents, sinó que l'objectiu és que tota la ciutadania hi pugui participar. Ho ha explicat el membre del centre educatiu i professor de tecnologia Manel Berenguer.

Manel Berenguer

La gràcia és que és una activitat oberta. Nosaltres organitzem aquest mínim de mà d'obra perquè l'activitat funcioni. Ara bé, aquí hi ha veïns de la Floresta que s'hi han sumat. Ja que fas una acció reparadora, l'obres a la gent perquè hi participi.


L'objectiu d'El Mussol i de l'escola és que l'obra d'art resultant d'aquest projecte es pugui exposar a la plaça de l'Estació de la Floresta, tot i que aquesta opció no està tancada encara.

Aquest diumenge, de deu del matí a una del migdia, tindrà lloc una nova batuda oberta a la ciutadania per enllestir la neteja.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.