Els incendis en edificis a Sant Cugat cauen un 12,5% el 2015


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una actuació dels Bombers a Sant Cugat

Imatge d'arxiu d'una actuació dels Bombers a Sant Cugat

Els incendis en edificis a Sant Cugat s'han reduït el 2015 un 12,5% respecte a l'any anterior, segons dades dels Bombers de la Generalitat. En total, el cos ha treballat en 49 actuacions d'aquest àmbit en contrast amb les 56 de l'any anterior. El total de sortides, però, ha crescut gairebé un 20% fins a les 522, 86 més que l'any anterior. La majoria de sortides han estat causades per incendis urbans de caràcter menor, petits salvaments i activitats no urgents. Durant el 2015, no s'han produït víctimes mortals ni ferits de consideració.

La reducció dels incendis a Sant Cugat també es reprodueix a Catalunya, on els focs domèstics s'han reduït un 27,3%. Les altes temperatures d'aquest hivern han reduït l'ús de les calefaccions, el principal focus d'incendis en edificis, i això ha afectat directament els registres finals, com reconeix el cap del Parc de Bombers de Rubí-Sant Cugat, Ramon Viladrich.

Ramon Viladrich

Si l'hivern és menys cru com aquest 2015, l'ús de calefaccions disminueix i també ho fa el risc en una època tan complicada.


Evitar distraccions amb el menjar al foc, no sobrecarregar els endolls i apartar els aparells calefactors de qualsevol material combustible són alguns dels consells per a la prevenció. Els Bombers volen posar èmfasi aquest any en com s'ha de reaccionar en cas d'incendi. El cos recomana tenir present tancar totes les portes i posar tovalloles humides a sota per evitar el pas del fum i la propagació del foc, fer-se veure per les finestres i fugir de les zones amb fum. Precisament, el confinament en cas d'incendi és una de les claus, explica Ramon Viladrich.

Ramon Viladrich

El confinament vol dir tancar-se, tancar les finestres i posar tovalloles humides a la porta. L'incendi no progressa tan ràpid si tanques les portes.


A més, Viladrich recomana trucar sempre al 112 en cas de foc i no esperar que ja ho hagi fet algú altre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.