Sol i Aire es pronuncia avui en assemblea sobre el projecte de granja escola a Cal Castillo


  • Comparteix:

Cal Castillo / Foto: La Xarxa

Cal Castillo / Foto: La Xarxa

L'associació de veïns i propietaris del barri de Sol i Aire celebra aquest diumenge una assemblea extraordinària per conèixer el projecte de granja escola que l'Ajuntament vol fer als terrenys de l'antic nucli zoològic de Cal Castillo. Els veïns es pronunciaran sobre la proposta i podran donar a conèixer les seves opinions i els possibles inconvenients que veuen en el projecte, tot i que el seu parer no serà vinculant. La reunió serà a les dotze del migdia al local social de l'entitat.

A l'assemblea, també hi participarà el president del consell de barri de la Floresta i regidor de la CUP-PC, Ramon Piqué, del qual format part la zona de Sol i Aire.

El projecte al ple municipal
El ple municipal de gener va donar llum verda a la proposta d'expropiació de 12.000 metres quadrats de terrenys del nucli zoològic de Cal Castillo. L'objectiu és convertir-lo en una granja escola de titularitat municipal. La quantitat econòmica de l'operació és de 51.000 euros, que rebrà directament el propietari. Amb el vistiplau del ple, podran començar els tràmits amb el Parc de Collserola i l'Àrea Metropolitana de Barcelona per determinar les característiques que ha de tenir aquest equipament i la tipologia d'animals que pot acollir.

El propietari d'aquestes instal·lacions, Josep Castillo, va començar a col·leccionar animals fa prop de 50 anys en una hectàrea de terrenys, al mig de Collserola. El nucli té una setantena d'animals d'11 espècies diferents, com emús, daines, burros catalans, cabres i porcs vietnamites. L'espai, en actiu des de fa 17 anys, oferia visites guiades a escoles i diversos centres fins el cessament de l'activitat el gener passat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.