Preacord entre sindicats i FGC per desconvocar la vaga de la setmana que ve


  • Comparteix:

Un dels combois de FGC / Foto: ACN

Un dels combois de FGC / Foto: ACN

Els sindicats i la direcció de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) han arribat a un preacord sobre el conveni col·lectiu que obre la porta a la desconvocatòria de la vaga prevista per a la setmana que ve, coincidint amb el Congrés de Mòbils de Barcelona. El preacord passa per ratificació aquest dimarts en assemblea pels treballadors de FGC, segons un comunicat la Federació de Serveis a la Ciutadania (FSC) de CCOO. La previsió és que el preacord se signi aquest dimecres al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat.

El sindicat CCOO i la direcció de Ferrocarrils de la Generalitat van arribar aquest dilluns a la nit a un preacord per desbloquejar les negociació sobre el conveni col·lectiu per als pròxims quatre anys i desconvocar les aturades previstes entre el 22 i el 25 de febrer, coincidint amb la celebració del Mobile World Congress. De produir-se, la protesta hauria afectat les línies que enllacen amb les instal·lacions de Fira de Barcelona al recinte de la Gran Via de l'Hospitalet de Llobregat. Els treballadors reclamen que el nou conveni 'minimitzi' l'impacte que s'acumula després de sis anys d'ajustos salarials.

El preacord ha de ser ratificat aquest dimarts en assemblea i està previst que se signi aquest dimecres al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat. Per la seva banda, fonts de FGC han evitat posicionar-se sobre aquest preacord perquè encara ha de ser ratificat, tot i admetre que les negociacions per desbloquejar el conveni van 'ben encaminades'.

Dijous passat, el comitè d'empresa de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) van convocar diverses aturades parcials. La vaga estava prevista entre dos quarts de vuit i dos quarts d'onze del matí i entre dos quarts de sis de la tarda i dos quarts de nou del vespre durant els tres primers dies (22, 23 i 24 de febrer) i de dotze del migdia a quatre de la tarda el 25 de febrer.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.