La justícia resol que Martorell va encarregar a Método 3 espiar polítics i directius amb diners del Barça


  • Comparteix:

Martorell, en una imatge d'arxiu

Martorell, en una imatge d'arxiu

La magistrada que instrueix el cas d'espionatge de l'agència de detectius Método 3 a directius del Futbol Club Barcelona (FCB) i als exregidors Xavier Amador i Joan Recasens ha conclòs que l'excap de Seguretat del club, el santcugatenc Xavier Martorell, i l'exdirector general, Joan Oliver, van encarregar les investigacions amb càrrec als fons de l'entitat blaugrana. Finalitzada la investigació, la jutgessa veu indicis de delicte d'administració deslleial contra els dos i d'estafa continuada greu per part de Martorell.

La magistrada conclou que el Barça va pagar 400.000 euros entre el 2008 i el 2011 a Método3 per espiar directius per afavorir la candidatura de Jaume Ferrer, successor del llavors president Joan Laporta; els regidors d'UDC Xavier Amador i Joan Recasens, i el director d'Innovació de l'Ajuntament, Marc Giró. També recorda que la querella inicial del Barça era contra Oliver i l'exvicepresident Ferran Soriano per factures de 2,4 milions per encàrrecs a empreses de seguretat i investigació. Durant la instrucció, va quedar imputat Martorell, també exdirector general de Serveis Penitenciaris de la Generalitat. El director de Método 3, Francisco Marco, va justificar els treballs i va assegurar que els que no tenien relació directa amb el club s'havien fet de forma gratuïta per la bona relació d'Oliver i Martorell.

La resolució recorda que Oliver va assegurar que desconeixia els encàrrecs, a diferència de Martorell, que va dir que tots els encàrrecs eren d'Oliver, admetent que ell era el contacte formal del club amb l'agència de detectius. La magistrada també subratlla que quan Martorell era director general de Presons, el febrer del 2011, Método 3 li pagava el rènting d'un cotxe d'alta gamma. També que quan Martorell va abandonar el càrrec al club, l'entitat va deixar de treballar amb l'agència de detectius, cosa que fa sospitar a la jutgessa que hi havia certa connivència entre Marco i Martorell.

Per tot això, la magistrada creu que Oliver i Martorell van cometre delicte d'administració deslleial per destinar recursos del club a afers que no interessaven a l'entitat. A més, Martorell hauria comès un delicte d'estafa continuada greu per haver espiat suposats rivals polítics pel seu interès però pagat amb diners del club.

La jutgessa dóna 10 dies a les parts per presentar els escrits d'acusació o defensa per anar a judici o arxivar la causa, o perquè demanin noves diligències d'investigació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.