La recollida de medicaments del Banc Farmacèutic aconsegueix 450 unitats a Sant Cugat


  • Comparteix:

Les nou farmàcies de Sant Cugat que han participat a la 9a Jornada de Recollida de Medicaments organitzada per l'ONG Banc Farmacèutic han aplegat 450 medicaments aquest dissabte, 50 més que l'any passat. 17 voluntaris han donat forma a aquesta iniciativa al municipi que entregarà els productes recollits a la Fundació Privada Sant Medir, el Taller Jeroni de Moragues i el Centre de Primera Acollida de Sarrià SUARA. La iniciativa ha tingut per primera vegada un punt de recollida a les Planes.

El nombre de farmàcies s'ha reduït respecte a l'any passat i l'organització del Banc Farmacèutic atribueix aquesta disminució al malestar del sector. La coordinadora del Banc Farmacèutic de Sant Cugat, Montserrat Moral, creu que el deute de la Generalitat amb les farmàcies ha estat la principal causa.

Montserrat Moral

Entre octubre i desembre anem a demanar a les farmàcies que hi participin. Aquest any no havien cobrat la factura de la seguretat social i això pot ser un motiu perquè no hi col·laboressin.


Per cobrir les necessitats reals només es recullen els medicaments que demanen les entitats com coliris, desinfectants i anti-inflamatoris, entre d'altres. Segons els farmacèutics consultats per Cugat.cat els participants acostumen a col·laborar amb els productes més econòmics.

Farmacèutics

La gent compra els productes més econòmics de la llista, però acaba sortint tot / Els productes de menys valor surten més ràpid, tot i que sempre et trobes amb alguna sorpresa.


La campanya ha tingut lloc de deu del matí a dues del migdia a 720 farmàcies de tot l'Estat espanyol. El Banc Farmacèutic espera aconseguir més de 50.000 medicaments que aniran destinats a 120 entitats.







  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.