S'amplia la plantilla de metges als CAP's de Sant Cugat per reduir les llistes d'espera


  • Comparteix:

S'aparca, de moment, el tercer CAP ja que cal, primer potenciar i millorar el funcionament dels dos que hi ha a la ciutat.

S'aparca, de moment, el tercer CAP ja que cal, primer potenciar i millorar el funcionament dels dos que hi ha a la ciutat.

El departament de Sanitat s'ha compromès a posar un altre metge de família i més especialistes que permetin reduir les llistes d'espera que hi ha, en alguns casos als centres d'assistència primària de Sant Cugat. El govern català té sobre la taula el projecte del tercer CAP i estudia també ampliar en centre de salut mental de Torre Blanca perquè pugui oferir un servei integral.

Durant una reunió amb l'alcalde i el regidor de Sanitat, la consellera Marina Geli s'ha compromès a millorar, en breu, les llistes d'espera que tenen actualment algunes especialitats i alguns metges de família dels dos centres d'assistència primària del municipi.

Així ho ha explicat el regidor Enric Tomàs, que ha assegurat que el projecte d'un tercer CAP està sobre la taula i es contempla, però que de moment, Sanitat posarà un altre metge de capçalera i més especialistes per cobrir les principals necessitats.

Enric Tomàs

El projecte del tercer CAP està sobre la taula i s'hi posaran però de moment cal concretar ajudes a curt termini que es poden cobrir amb el Cal de Valldoreix.


També el projecte de fer un hospital lleuger, anunciat per la consellera, ajudarà a agilitar algunes consultes i visites que es podran cobrir des d'allà.

D'altra banda, des de la conselleria s'ha manifestat també la voluntat de millorar el centre de salut mental Torre Blanca per acabar convertint-lo en un centre integral que ofereixi tots els serveis propis d'aquesta especialitat.

Enric Tomàs

Una de les actuacions previstes serà un centre de salut mental que aglutinarà tots els serveis que actualment hem d'anar a rebre a Rubí.


Aquest projecte, que en breu estarà tancat, podria tirar-se endavant tant al mateix edifici de Torre Blanca com en un nou edifici en funció de les necessitats.

Per últim, la Generalitat també està elaborant un nou pla de transport sanitari que englobi des dels serveis d'emergències de les ambulàncies fins als desplaçaments per altres qüestions com per exemple tractaments de rehabilitació. Aquest pla ha d'entrar en funcionament a primers de l'any vinent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.