La conciliació laboral i familiar protagonitzarà el Dia de la Dona a Sant Cugat


  • Comparteix:

La foto de família de la presentació / Foto: Localpres

La foto de família de la presentació / Foto: Localpres

Una xerrada sobre la conciliació laboral i familiar i una mostra de bones pràctiques en empreses protagonitzaran, l'11 de març, l'acte central de la commemoració del Dia de la Dona a Sant Cugat. Des d'aquest dissabte, l'Ajuntament, el Teatre-Auditori, Museus de Sant Cugat i la Xarxa Monestir Sant Francesc organitzaran activitats per reflexionar sobre el paper de la dona a la societat i proposar eines per aconseguir la igualtat efectiva entre gèneres.

Enguany, la jornada no incorpora cap lema en una commemoració transversal. L'acte central, l'11 de març a la sala acció d'Esade, oferirà una xerrada de la professora de la Universitat de Girona Cristina Sánchez Miret, especialista en conciliació i membre del Consell Assessor de la Comissió d'estudi de la Reforma Horària del Parlament. La directora de la Fundació Sant Cugat Actiu, organitzadora de la iniciativa, Sílvia Solanellas, ha remarcat que es tractarà el concepte de salari social.

Sílvia Solanellas

Volem donar a conèixer com motivar el talent donant un salari emocional. És aquell salari que no es fa amb diners, sinó amb benestar per als treballadors. No només a les dones, a tots.


Els Museus de Sant Cugat també s'han sumat a la iniciativa aquest any amb dues propostes: el taller 'Les dones de la teva vida', al voltant de l'exposició 'Draps', el 27 de febrer i la taula rodona sobre l'artista Dolors Oromí i el paper de la dona en l'art el 8 de març. La Xarxa Monestir Sant Francesc s'afegeix aquest any a la commemoració amb diverses propostes com el recital de música i poesia 'Amb versos de dona' el mateix dia 8.

El Teatre-Auditori també centrarà la seva programació al voltant del paper de la dona a la societat. Alguns exemples són l'espectacle 'Només són dones', combinarà el 4 de març dansa, música i veu per explicar cinc històries entrellaçades sobre els sofriments de milers de dones a les presons de l'Estat espanyol durant la Guerra Civil. Un altre dels actes destacats serà el concert de Rozalén el 6 de març, amb la santcugatenca Izah com a telonera.

La tinenta d'alcalde de Benestar i Ciutadania, Susanna Pellicer, ha assegurat que aquests actes volen commemorar el dia amb optimisme.

Susanna Pellicer

El que volem és celebrar-ho d'una manera positiva, que veiem que es pot aconseguir la igualtat real. Creiem que ho hem de treballar durant tot l'any, posant èmfasi en alguns dies.


Amb la jornada, també hi ha col·laborat l'Escola d'Art i Disseny de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.