Més veus i més trobades, demanda ciutadana al govern en la represa del Pacte per la Nit


  • Comparteix:

Paraira repassa el mapa amb les propostes de zones on fer activitats al carrer

Paraira repassa el mapa amb les propostes de zones on fer activitats al carrer

La represa del debat ciutadà del Pacte per la Nit, l'eina per consensuar la qualitat i els horaris d'oci nocturn, ha arrencat aquest dimecres amb la petició del Consell de Cultura, la FAVSC, el Gremi de Restauradors i els partits d'obrir la participació a totes les entitats i amb més trobades. La tinenta d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, ha admès que en aquesta ocasió ha convocat més representants veïnals que no pas entitats, però que l'objectiu continua sent assolir un pacte que satisfaci tothom. Paraira ha proposat decidir el nombre d'actes a fer al carrer en funció de la zona i quan suspendre la limitació acústica, com es fa per Festa Major o Carnestoltes.

Gairebé un any després de l'última sessió, el Pacte per la Nit s'ha reprès amb una queixa clara per part de la majoria dels assistents: a la convocatòria faltaven les entitats que van participar a l'anterior document. A la demanda, s'hi ha sumat el descontent general per les tres úniques sessions que el govern ha previst per enllestir un nou pacte (24 de febrer, 30 de març i 20 d'abril).

El vicepresident del Consell de Cultura, Bernat Picornell, ha reclamat més veus i més trobades igual que el regidor d'ICV-EUiA, Ramon Gutiérrez. El president de l'Associació de Veïns de Sant Cugat Centre, Josep Vergés, ha agraït que, ara, es compti amb la participació veïnal.

Picornell/ Gutiérrez/Vergés

Intentaria recollir totes les opinions dels que van participar en l'anterior pacte. / Trobo precipitat treballar una proposta que només heu treballat vosaltres. / L'altre pacte es va fer d'esquena als veïns.


En l'àmbit cultural, la convocatòria incloïa el Consell de Cultura i la Coordinadora d'Entremesos de Cultura Popular, que hi ha assistit amb el seu president, Francesc Picornell. La resta de representants, a banda dels partits i el Gremi de Restauradors, han estat la Federació d'Associacions de Veïns (FAVSC) i les associacions veïnals de Centre-Est, Monestir, Coll Favà, Can Mates, Volpelleres i Sant Cugat Centre. La tinenta d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, ha reconegut que la representació de les parts implicades en el debat ha estat desigual.

Cristina Paraira

No tenim un Consell sectorial de Cultura? No hi ha un vicepresident? No estan en aquest consell representades totes aquestes entitats?


Paraira també ha recollit la demanda de fer més sessions en aquesta represa del Pacte, que en l'anterior edició va tenir una trentena de sessions. La titular de via pública ha advertit, però, que això impedirà que el nou Pacte per la Nit estigui a punt abans de l'estiu.

L'equip de govern ha remarcat la necessitat que tothom participi en com conciliar les necessitats de veïns i entitats amb relació a les activitats a l'aire lliure. En aquest sentit ha proposat decidir quants actes de nit es poden fer al mapa de zones presentat a l'última trobada. És una decisió que implicarà que quan se celebrin aquestes activitats concretes l'Ajuntament suspendrà temporalment la limitació acústica de 55 decibels, per mantenir-la a 80 com a màxim.

Ordenança de terrases
El que sí que vol enllestir l'equip de govern abans de l'estiu, tal com va aprovar el ple, és l'ordenança de terrasses. Cristina Paraira ha recordat que funcionen actualment amb els horaris de l'últim acord, però que aquests no coincideixen amb les hores i l'època de més activitat al carrer. També ha remarcat la necessitat de crear ja aquesta normativa perquè el nombre de terrasses des del primer pacte a ara ha passat de 60 a 179. Des del Gremi de Restauradors de Sant Cugat, Victor Fallos ha demanat ordenar ja aquesta situació de forma definitiva.

Victor Fallos

Em sembla positiu que aquest any tanquem una ordenança que doni seguretat jurídica a les terrasses.


Per tot plegat serà necessari que la comissió de seguiment creada en el seu moment es posi a treballar, ha dit Paraira. La titular de via pública ha demanat la col·laboració de les parts per 'trobar una solució entre tots'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.