Martí Cànaves (Rosa Verda): 'Un accés regulat al cànnabis redueix els perills del mercat negre'


  • Comparteix:

Martí Cànaves, a Cal Temerari

Martí Cànaves, a Cal Temerari

Un dels responsables de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) Rosa Verda, Martín Cànaves, creu que cal regular el funcionament de les associacions cannàbiques per aconseguir un ús responsable d'aquest substància. És una de les idees que ha posat sobre la taula en una xerrada organitzada per la CUP aquest dimecres a Cal Temerari sobre aquests centres. Cànaves, advocat especialista en Drets Humans, ha reclamat la necessitat d'afrontar aquesta legislació per acabar amb les màfies i el desconeixement que sovint envolta, diu, tot el que fa referència a aquestes assocacions.

ESCOLTA-HO

La xerrada també ha tingut la presència del membre del Centre Internacional per a l'Educació, Recerca i Servei d'Etnobotànica Oscar Pares i el secretari de la Federació d'Associacions Cannàbiques de Catalunya i president del Club Mil·lenari de Sant Cugat, Àngel Benito.

Aquestes són algunes de les frases més destacades de l'entrevista:

'La legislació que proposem vol imposar l'obligació a les associacions de tenir programes de reducció de riscos, tenir formació específica per al seu personal, un control de qualitat del producte, transparència i funcionament democràtic. Planteja que es garanteixi el dret al consum i que tant consumidors com administració coneguin els límits i fins on es pot actuar de manera legal'.

'És hipòcrita dir que existeix el dret al consum encara que no hi hagi cap manera legal de garantir aquest dret'.

'Un accés regulat al cànnabis redueix els perills associats al cànnabis provinent del mercat negre. El mercat negre dóna lloc a màfies, les màfies corrompen la democràcia i la societat.'

'La prohibició ho ha fa més atractiu pels joves. Als països on s'ha regulat l'accés s'ha reduït el nombre de consumidors i es crea un canal d'accés segur. És una eina per limitar i dificultar l'accés al cànnabis i, alhora, fer polítiques de control de riscos i controls de qualitat'.

'Els consumidors han de tenir una informació objectiva dels riscos i beneficis que comporta. És necessari per fer-ne un ús responsable. Per això aquestes associacions tenen una funció social'.

'Com que no hi ha una normativa autonòmica clara, els ajuntaments actuen en funció de la sensibilitat dels veïns i del partit que governa. La majoria de vegades que es tanquen centres és a causa de queixes de veïns que moltes vegades són fruit de la manca d'informació'.

'Que hi hagi associacions no incrementa el consum, el dificulta, ja que reclama al consumidor una sèrie de requisits i controls. Això permet diferenciar el consum entre drogues dures i toves'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.