El comitè d'empresa de l'HGC desconeix si l'expulsió del SISCAT suposa una exclusió total de la sanitat pública


  • Comparteix:

L'Hospital General de Catalunya / Foto: Hgc.es

L'Hospital General de Catalunya / Foto: Hgc.es

El comitè d'empresa de l'Hospital General de Catalunya (HGC) encara no coneix els detalls de sortida del sistema públic sanitari (SISCAT) i si això els exclou totalment d'oferir un servei públic. L'agrupació de treballadors ha explicat a Cugat.cat que l'expulsió d'aquesta xarxa és independent al contracte vigent fins al 2021 en què es concerten serveis complementaris de suport per alleugerir les llistes d'espera que tenien altres hospitals de la xarxa pública. De fet, desconeixen si aquest acord es mantindrà o si es trencarà.

El portaveu de la junta facultativa i vicepresident del comitè d'empresa, Miquel Àngel Carrasco, insisteix que aquesta exclusió pot perjudicar el sistema sanitari públic.

Miquel Àngel Carrasco

La pèrdua d'aquesta activitat pública pot posar en perill serveis com la radioteràpia o la pediatria, que ofereix 50.000 visites per any. És indispensable per al nostre hospital la sanitat pública.


Carrasco ha explicat que aquest dijous el comitè s'ha reunit amb el president del Col·legi de Metges de Catalunya, Josep Padrós, que ha traslladat suport al personal de l'HGC per la situació. El comitè ha iniciat el procediment per reunir-se amb l'alcaldessa, Mercè Conesa; el conseller de Salut, Toni Comín, i el Síndic de Greuges, Rafael Ribó.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.