El futur de Vallespà i dels 100 empleats penja d'un fil després de l'incendi de la panificadora, segons CCOO


  • Comparteix:

Estat en què ha quedat la panificadora de Vallespà

Estat en què ha quedat la panificadora de Vallespà

El futur de l'empresa Vallespà penja d'un fil, segons CCOO, després de l'incendi que ha arrasat la panificadora aquest dijous. El sindicat adverteix que 'és molt difícil refer la planta' i el més probable és que acabi tenint lloc un procés d'extinció de contractes després del foc que ha deixat la instal·lació en situació de sinistre total. Això afectaria el centenar de treballadors de Vallespà.

L'empresa es troba des de fa un any en concurs de creditors i ha d'afrontar aquest març el mes decisiu per saber si l'administració concursal pot trobar una sortida empresarial als problemes econòmics o si la companyia haurà de plantejar un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) per al centenar d'empleats.

La situació que Vallespà havia d'afrontar el mes que ve ha empitjorat, segons el sindicat, a causa del foc. En declaracions a Cugat.cat, el secretari general de la secció d'Indústria de CCOO al Vallès Occidental, Jordi Arnaiz, assegura que ara és probable un procés d'extinció de contractes.

Jordi Arnaiz

Amb aquest incendi l'empresa dificilment podrà tirar endavant. L'empresa estava tocada i començar-ne una de nova és molt difícil. Segurament en els propers dies començarà un procés d'extinció de contractes.


Segons Arnaiz, la sortida per afrontar les indemnitzacions i el tancament de Vallespà passa per la venda del patrimoni de l'empresa. Per això cal mantenir les botigues en funcionament.

Jordi Arnaiz

S'està intentant que l'activitat continuï perquè sigui part del patrimoni que serveixi per pagar als treballadors.


Tot i el contratemps, l'administrador concursal ha assegurat al sindicat que els treballadors cobraran sense problemes les nòmines del febrer.

Les botigues de Sant Cugat
Les cinc botigues de Vallespà han obert aquest divendres al matí amb producte que tenien emmagatzemat a les mateixes botigues. Mentre els responsables de l'empresa busquen proveïdors per poder seguir amb les botigues obertes, els centres santcugatencs acaben les reserves guardades, han confirmat els responsables dels cinc comerços a Cugat.cat.

Els establiments tenen disponible ara mateix sobretot brioxieria, ja que en tenien més d'emmagatzemada. Els responsables de les botigues esperen a hores d'ara una solució de l'empresa per saber si podran obrir aquest cap de setmana.

L'incendi a la nau de la companyia Vallespà, ubicada a Rubí, ja està extingit. El foc ha cremat completament la panificadora, de 1.000 metres quadrats i dues plantes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.