Fra Lluc (Poblet): 'Conèixer l'home a través de la ciència i la filosofia em descobreix l'obra de Déu i Déu mateix'


  • Comparteix:

Lluc Torcal, després de l'entrevista

Lluc Torcal, després de l'entrevista

El prior del Monestir de Poblet, fra Lluc Torcal, teòleg, físic quàntic i doctor en filosofia, considera que la ciència i la fe són dues vies compatibles per conèixer l'home i el món, com ell ha dit, el que és l'obra de Déu. Ho ha fet en una entrevista a Cugat.cat després de pronunciar una conferència al Sant Cugat Trade Center organitzada per l'Aula d'Extensió Universitària (AEU). El també procurador general de l'Ordre del Cister ha explicat com Poblet ha incorporat mesures d'estalvi energètic i ofereix serveis turístics i formatius.

ESCOLTA-HO

Algunes de les entrevistes més destacades de l'entrevista:

'Quan explico què fem a Poblet, tothom queda sorprès perquè es pensa que al Monestir només hi resem i fem penitència. La nostra espiritualitat encarnada ens fa estar a atents al món i viure una vida realista'.

'Volem entrar en diàleg amb el nostre món seguint el lema amb el que Ramon Berenguer IV va fundar el Monestir el 1155: 'Ser ferment de fe i civilització'. Ara, rellegim aquest lema llenguatge actual i ho fem en el vector ambiental, social i cultural'.

'Som 31 monjos a Poblet, uns 20 tenen menys de 60 anys. Sembla que tenim esperança de tirar endavant'.

'Més que crisi de vocació hi ha crisi de resposta. La vocació ve de Déu i Déu no està en crisi. En crisi estem nosaltres, que no escoltem, no volem escoltar o en prescindim. Des de 1995, a Poblet ha entrat un monjo cada any'.

'Cada Monestir té la seva economia. Fins els anys 90 vam ser una comunitat agrícola però va fer una reconversió per passar a viure del manteniment del Monestir i promoure el turisme'.

'Els Monestirs són autònoms. La meva tasca com a procurador general de l'Ordre del Cister és resoldre problemes per intentar evitar que es tanquin Monestirs i ajudar a encarrilar noves direccions a comunitats que volen canviar estils de vida'.

'He estudiat física, teologia i filosofia. Jo vaig triar el camí del coneixement. En conèixer l'home a través de la ciència i la filosofia, estic coneixent més l'obra de Déu i, per tant, Déu mateix'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.